23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

Les nostres escriptores enceten la campanya “Gandia, Cultura en valencià”

• A les biblioteques municipals de Gandia hi haurà cartells informatius i es regalaran marca-pàgines amb un títol referent a alguna de les obres literàries de les autores de la ciutat: Teresa Pascual, Maria Josep Escrivà, Rosa Sabater, Dolors Todolí, Àngels Moreno, Isabel Canet, Ana Isabel Llopis, Vicenta Llorca.

• Una iniciativa conjunta de l’Agència municipal AVIVA Gandia de promoció del valencià, l’IMAB i Saforíssims, Societat literària. Es pretén continuar la campanya amb la participació d’altres escriptors i col·lectius.

En el marc de la campanya «Gandia, Cultura en valencià», naix una iniciativa per tal de poder fomentar i difondre la nostra llengua: «Gandia, en valencià: Llig les nostres escriptores». Així, les protagonistes són autores de Gandia que formen part del col·lectiu Saforíssims, Societat literària: Teresa Pascual, Maria Josep Escrivà, Rosa Sabater, Dolors Todolí, Àngels Moreno, Isabel Canet, Ana Isabel Llopis, Vicenta Llorca. Ho han anunciat aquest matí el regidor de Promoció Lingüística, Nahuel González, la regidora de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques, Liduvina Gil, i l’escriptora i representant de Saforíssims, Maria Josep Escrivà.

Es col·locaran cartells individuals de cadascuna d’elles a les biblioteques de la ciutat i es repartiran marca-pàgines amb la il·lustració i un títol referent de les obres de les escriptores. «Hem volgut començar per elles, però pensem que actualment tenim un nivell d’escriptors i escriptores molt important en la nostra ciutat», ha expressat González.

«Gandia, Cultura en Valencià» tindrà moltes parts amb imatges gràfiques de diferents artistes i col·lectius que es repartiran per les biblioteques de Gandia. Segons la regidora de l’IMAB, «té un doble vessant: el foment de la llengua i el de la literatura».

Escrivà ha reafirmat aquestes paraules i ha afegit que «l’accés a les biblioteques és la manera més democràtica d’accedir a la literatura, els llibres i a la cultura». «La gent que accedeix a les biblioteques ha de saber que té a l’abast aquestes escriptores», ha expressat concretament sobre «Llig les nostres escriptores».

Tal com han explicat tots tres, l’objectiu de la campanya és impulsar els referents de la literatura en valencià i donar a conéixer tant les de llarga trajectòria, com les que comencen a escriure i publicar les seues obres. Tot i que són huit les dones que enceten «Gandia, en valencià: Llig les nostres escriptores», Escrivà ha volgut matissar que «la Safor està plena de gent amb molt de talent i és una comarca d’escriptors i escriptores». Per la seua banda, González ha afegit que «per a l’Ajuntament de Gandia és un orgull poder dir que la nostra ciutat parla valencià, escriu en valencià i que té referents en la nostra llengua».

Articles relacionats