LES MARQUESINES DEL TRANSPORT URBÀ DE GANDIA ES TRANSFORMEN EN ESPAIS LITERARIS

El nous vinils de les parades de l’Urbanet (el transport urbà de Gandia) es decraran amb fragments poètics en valencià que triarà la ciutadania enviant-los al correu: urbanetipoesia@gandia.org, abans del 10 d’abril. En total s’elegiran 15-20 poemes i es vol que la meitat d’ells siguen de poetes de la Safor, una iniciativa de les àrees de Cultura i Gestió Responsable del Territori, amb la col•laboració de Saforíssims Societat Literària, que podria extendre’s a altres zones i elements urbans de la ciutat.

Aprofitant que l’Ajuntament de Gandia està refent itineraris de l’Urbanet, reubicant parades, instal•lant noves marquesines i substituint nous vinils informatius (molt deteriorats, amb 9 anys d’antiguitat), des del departament de Gestió Responsable del Territori, que dirigeix el regidor Xavier Ródenas s’ha tingut la idea d’aprofitar les marquesines, “un espai d’ús diari i integrat a la ciutat, per convertir-les també en aparador cultural, concretament del nostre patrimoni literari”.
En aquest sentit, conjuntament amb Joan Muñoz, regidor de Cultura, s’ha presentat la campanya: “L’urbanet i poesia”, que consisteix a decorar les marquesines amb fragments poètics d’autors en la nostra llengua, amb la participació de la ciutadania que enviarà els fragments dels seus poemes preferits a l’adreça electrònica: urbanetipoesia@gandia.org, abans del pròxim 10 d’abril, indicant el nom del poema, el títol del llibre i l’autor. La idea és que almenys un 50 per cent dels textos siguen d’autors saforencs, “la qual cosa no serà difícil, donada la gran riquesa poètica de la nostra ciutat i comarca”, ha assegurat Muñoz.
Un jurat format per Saforíssims, Societat Literària, que col•labora en la campanya, i els dos regidors triaran entre 15-20 fragments per a les marquesines de L’Urbanet. Tot i que han anunciat que els agradaria estendre la iniciativa a altres espais i elements urbans de la ciutat, com ara parcs, passos de vianants, etc…

Et Pot Interessar