19.6 C
Gandia
Diumenge, 24 setembre, 2023

Les germandats de Sant Pere Apòstol i de la Santíssima Creu instal·len la Creu de maig en la seua seu canònica

Un any més, i tal com marca la tradició, les Germandats de Sant Pere Apòstol i la Santíssima Creu de Gandia han instal·lat la Creu de Maig en la façana del Real Col·legi de l’Escola Pia.

La vesprada del dimarts 2 de maig els confrares de totes dues germandats es van reunir en el claustre del Real Col·legi de l’Escola Pia perquè l’escolapi i consiliari de la Germandat de la Santíssima Creu, P. Enric Ferrer Solivares beneïra la Creu de Maig de 2023.

La benedicció és un acte senzill, però molt emotiu, on van assistir desenes de confrares de cadascuna de les dues Germandats, juntament amb el Germà Major de la Germanor de Sant Pere, Salvador Borrull, i la seua Cambrera, Ana Garcia, així com el Germà Major de la Germandat de la Santíssima Creu, Carlos Costa, i la seua Cambrera, Cristina Miñana.

Una vegada beneïda la Creu de Maig, de dos metres d’alt per un d’ample, va ser penjada al balcó central de la façana del Real Col·legi de l’Escola Pia on romandrà fins al divendres 19 de maig, data en què serà purificada juntament amb les altres Creus que les diferents Germandats de la Setmana Santa de Gandia han instal·lat en les seues respectives parròquies o seus socials per a celebrar la festivitat de les Creus de Maig i que culminarà amb un sopar de germanor.

Una vegada finalitzada la benedicció els assistents van acudir a la Plaça del Rei Jaume I, on es va beneir la Creu de Maig situada en aquesta plaça i, com és tradició a Gandia, es va beneir el terme de la localitat.

En finalitzar components de totes dues germandats van tindre un sopar de confraternitat al pati del col·legi de l’Escola Pia.

Articles relacionats