23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

Les Falles de Gandia ja tenen Falleres Majors

– Ahir es dona a conéixer a les màximes representants de les Falles de Gandia per l’any 2024

La fallera major infantil de Gandia 2024 és Daniela Serralta Miñana. Daniela va nàixer el 14 de setembre de 2010. Actualment, estudia 1r curs de l’ESO al Col·legi Borja Jesuitas.

Li agrada molt ballar i fer Ticktoks, però sobretot és una xiqueta molt casolana i familiar. Va eixir per primera vegada de fallera tenint mesos, en la presentació de la seua falla, la Plaça Sant Josep Raval, com a filloleta i des d’aleshores ha eixit tots els anys de fallera.

Va ser reina de la Poesia en 2019, del Foc en 2020 i 2021 i Reina de la Falla en 2022. Aquest any ha format part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil acompanyada pel seu faller i amic Hugo, qui sempre l’acompanya.

De les falles, el que més li agrada és el festival musical infantil per la seua afició al ball, però el seu acte preferit és el bateig i és una apassionada de les nits a la carpa els dies de falles.

La seua família està molt arrelada a la festa per part dels dos pares. Sa mare, Maite Miñana va ser Reina de la Falla infantil de Benirredrà en 1987 i Reina de la Festa en la falla del Raval en 2002.

Per part de son pare, la família Serralta està íntimament lligada a la falla del Raval, son pare Òscar ha crescut en el casal i és faller de tota la vida. El seu iaio Bruno, per qui Daniela té autèntica passió, va ser qui la va portar de fallera quan va nàixer. Bruno Serralta ha passat per tots els càrrecs de la falla i ha sigut secretari més de 20 anys

La Fallera Major de Gandia 2024 és Marta Lozano Pérez. Marta va nàixer el 9 d’agost de l’any 2000.

Va obtenir el Grau Mitjà de vídeo-disckjockey i so, és tècnica superior en realització de projectes audiovisuals i espectacles i actualment estudia Publicitat i Relacions Públiques a la Universitat de Cadis en Jerez de la Frontera.

Les falles han format part de la seua vida des del mateix moment que va nàixer. Va ser filloleta en 2001 de la falla Grau. En la seua falla, Plaça Parc Alqueria Nova, ha ostentat tots els regnats infantils fins al 2009 que va ser Reina de la Falla i en 2010 va formar part de la Cort d’Honor de la Fallera Major Infantil. Aquest any ha sigut la Reina de la Falla.

Marta és una enamorada de les activitats de la comissió, sent la delegada de Festival i aquest any també ha sigut la delegada d’informatiu on, per cert, la seua falla ha guanyat el primer premi.

Els seus pares estan íntimament vinculats a la falla Plaça Parc Alqueria Nova. Sa mare Esther Pérez va ser Reina de la Falla en 2007 i durant 14 anys delegada de Llibret. I son pare va ser secretari en 2007 i des de 2009 fins aquest any ha sigut el president de la falla. El seu iaio, Pepe “la Clau”, va ser membre de l’Executiva de la Junta Local Fallera i faller de les falles del Grau i del Raval on va exercir diversos càrrecs.

Articles relacionats