13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Les esmenes presentades per Vox als Pressupostos de la Generalitat retraten de nou la seua intolerància selectiva

 

 

S’ha publicat en el Butlletí Oficial de les Corts Valencianes el document corresponent a l’ordenació de les esmenes presentades al Projecte de llei de Pressupostos de la Generalitat per a l’exercici 2022.

En total, el nombre d’esmenes presentades pels diferents grups parlamentaris de la Cambra, i també per les diputades i els diputats no adscrits, ha arribat en aquesta ocasió a 2.824, lleugerament superior a exercicis anteriors.

Tradicionalment, les seccions del pressupost que acumulen més esmenes presentades pels grups parlamentaris són la secció 9 (Educació), 10 (Sanitat) i 12 (Agricultura).

Però de la lectura del document publicat avui es constata l’augment de la quantitat d’esmenes presentades a la secció 16, corresponents al departament del Consell que lidera Mónica Oltra, açò és la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

De la lectura d’aquestes esmenes, són destacables les contradiccions en el contingut de les presentades el Grup Parlamentari Vox Comunidad Valenciana. La temàtica en què se centra aquest grup en la redacció d’esmenes és la posició que habitualment defensa en qualsevol projecte normatiu que es debata a les Corts Valencianes, és a dir, la supressió de totes aquelles referències a polítiques que promoguen la igualtat entre homes i dones, els drets dels col·lectius LGTBI, la no discriminació per raó de nacionalitat o raça, l’eliminació de la violència masclista i de gènere i els drets lingüístics dels valencianoparlants.

Però resulta cridaner que, després d’esmenar el text del Projecte de llei de Pressupostos indicant en l’esmena número 158 que cal eliminar, entre altres qüestions, la “programació i execució d’accions que tinguen per objecte el reconeixement de la diversitat ètnica, cultural i religiosa, especialment la igualtat i la inclusió del poble gitano”, a continuació en l’esmena 159 indica que cal afegir “ajudar els gitanos per a la seua integració, coordinant projectes i actuacions a tal fi”.

De la mateixa manera, en l’esmena 160, després de dir que cal eliminar “fomentar el respecte a la diversitat ètnica, religiosa i cultural […] Contribuir a l’erradicació de les conductes discriminatòries i violentes per raó del sexe, nacionalitat, origen racial o ètnic, edat, orientació sexual, identitat i expressió de gènere, grup familiar, desenvolupament sexual, diversitat funcional o discapacitat, religió o creences, idees polítiques, pobresa, llengua, cultura, malaltia, estètica o cos”, en les esmenes successives promouen la incorporació de les mesures de “coordinar i impulsar projectes i actuacions que ajuden el poble gitano, especialment aquells dirigits a la infància, adolescència i joventut”, i de “finançament de programes per a incorporació poble gitano en les corporacions locals”.

No queda clar, llavors, si per al Grup Parlamentari Vox el poble gitano no constitueix una part de la diversitat ètnica i cultural de la nostra societat, o si bé només defensa aquest diversitat en el cas d’aquest col·lectiu concret, que pot suposar un nombre de vots considerable, i no quan afecta altres grups ètnics que per no tindre nacionalitat espanyola, no gaudeixen del dret de sufragi actiu.

Articles relacionats