LES CLARISSES CELEBREN ACTES EN HONOR DE LA SEUA FUNDADORA

Els cinc monestirs de vida contemplativa de les Clarisses que hi ha en la diòcesi de València acullen aquest dijous misses en honor a la seua fundadora, santa Clara d’Assís, amb motiu de la seua festivitat litúrgica, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat.

Entre altres celebracions, l’ordre religiosa de les Franciscanes Clarisses ha organitzat una missa a les 18.00 hores en el seu monestir de la Puritat i Sant Jaime de València, han indicat fonts de l’ordre religiosa.

Durant l’eucaristia, que estarà presidida pel sacerdot franciscà Fernando Fuertes, es beneiran els tradicionals panets que posteriorment es repartiran a tots els fidels que acudisquen, han afegit.

 

Els convents de la mateixa ordre religiosa a Cocentaina, Gandia, Canals i Oliva, així com el de la Santíssima Trinitat de València, també acolliran misses solemnes en honor de la seua fundadora.

Al seu torn, en l’únic convent que l’ordre religiosa de les Clarisses Capuctxines regenta en la diòcesi, situat en l’Avinguda Pérez Galdós, 119 de València, tindrà lloc una eucaristia solemne en honor de santa Clara, a les 18.00 hores, presidida pel sacerdot capuchino Efrén Millán.

L’ordre de les Clarisses va ser fundada en 1212 per santa Clara d’Assís, primera dona a qui l’Església va aprovar una regla pròpia, i es va establir a Espanya en 1228, en fundar-se el primer monestir a Pamplona. Va ser canonitzada pel papa Alejandro IV l’any 1255.

Et Pot Interessar