Les carreteres de la xarxa de la Diputació comencen a informar del canvi de comarca

La Diputació de València ha començat a instal·lar en la xarxa provincial de carreteres uns nous senyals que informen conductors i altres usuaris de les vies del canvi de comarca.

Aquests treballs responen la petició d’alcaldes i responsables de mancomunitats, que en diferents ocasions havien reivindicat aquesta senyalització per a potenciar la imatge de les comarques valencianes, al mateix temps que s’informa els usuaris de la seua ubicació, ha informat la corporació en un comunicat.

La nova senyalització, amb la qual l’àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí pretén unificar i renovar la imatge d’una xarxa viària provincial de 1.800 quilòmetres d’extensió, pot veure’s ja en la demarcació de Villar del Arzobispo, en concret en carreteres que comuniquen les comarques del Camp de Túria i Els Serrans, i en els límits d’aquesta última amb el Racó d’Ademús.

La resta de cartells, fins als 78 que arreplega la memòria del projecte, que compta amb un pressupost de 150.000 euros, «se n’aniran instal·lant en la resta de demarcacions i comarques de forma continuada en les pròximes setmanes», segons avancen des de l’àrea de Carreteres. Els senyals són senzills i de fàcil llegibilitat, amb colors i tipografies que permeten comunicar al conductor de forma ràpida i segura la informació del canvi de comarca.

Quant als detalls d’aquesta senyalització, els noms han sigut suggerits pel servici de Normalització de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i abasten 15 comarques, entre elles la de l’Horta, que tindrà una denominació única per a informar dels límits amb comarques veïnes, sense contemplar altres delimitacions intermunicipals en l’àmplia zona metropolitana de València.

Et Pot Interessar