20.7 C
Gandia
Dimecres, 22 març, 2023

L’equip d’atletisme adaptat del Garbí Betelgeux aporta sis atletes a la selecció espanyola

L’equip d’atletisme adaptat del Garbí Betelgeux aporta sis atletes a la selecció espanyola

– Espanya viatja a l’Europeu de Polònia amb fins a sis integrants del Garbí Betelgeux

– Kim López, de l’acadèmia de llançadors i Miriam Martínez, amb moltes possibilitats d’obtindre medalla

La secció d’esport adaptat del Garbí Betelgeux comença fort la seua marxa internacional pocs mesos després de la seua creació, ja que fins a sis integrants de la selecció espanyola que viatja a Polònia estan vinculats amb el club gandià. Tres atletes amb fitxa RFEA en el club (Hector Cabrera, Miriam Martínez i Salva Cano), dos entrenadors (Juanvi Escolano i Ainhoa Martínez) i un integrant de l’acadèmia de llançadors Garbí Throws Academy (Kim López) componen l’àmplia representació d’atletes per al Campionat d’Europa de paratletisme que es disputa en Bydgoszcz de l’1 al 6 de juny.

Les principals opcions d’obtindre medalla són les de Kim López i Miriam Martínez, totes dues en llançament de pes. López, que ja ha sigut medalla d’or tant en els jocs com els mundials, porta tota la temporada vorejant el rècord mundial i a Polònia tractarà, a més de fer-se amb l’or, d’establir una nova plusmarca universal. El representant ucraïnés, tal com ha reconegut el tècnic Juanvi Escolano, es presenta com a principal
adversari.

Lequip datletisme adaptat del Garbi Betelgeux aporta sis atletes a la seleccio espanyola 1Miriam Martínez també part entre les favorites després que les seues últimes actuacions internacionals, com la d’Itàlia, es van saldar amb un bon resultat i medalla de plata. L’atleta establida a Gandia no va poder desplaçar-se en el primer torn a causa d’una indisposició però s’espera que puga partir amb el grup que eixirà cap a Polònia el diumenge.

Héctor Cabrera parteix sempre entre els favorits, encara que aquesta temporada arriba molt just de forma a l’europeu lloc que ha estat tot l’any recuperant-se de l’operació en el genoll. L’objectiu de l’atleta d’Oliva és adquirir el ritme de competició necessari per a aspirar a les primeres posicions a Tòquio.

Salva Cano completa l’expedició del Garbí amb l’objectiu d’aconseguir la millor marca de la temporada i el passaport per a Tòquio. El dia 1 es realitzarà el pes masculí, el dia 3 entrarà en lliça Miriam i el 4 debutarà Cabrera.

Articles relacionats