L’enderrocament de l’antic hospital començarà al desembre i durarà entre sis i huit mesos

La regidora de Sanitat de Gandia, Liduvina Gil, acompanyada de l’arquitecte municipal, Fernando Mut, han anunciat que en uns dies l’Ajuntament rebrà la sol·licitud de llicència per a l’enderrocament de l’edifici del vell hospital, que donarà lloc a la construcció d’un nou complex sociosanitari, que es convertirà en un dels projectes més emblemàtics de la ciutat. Així els ho va confirmar en una reunió celebrada recentment l’equip de la nova Consellera de Sanitat, Ana Barceló.  

En uns dies eixirà a concurs l’adjudicació del projecte de demolició. I la previsió és que s’inicien els treballs al desembre, amb un termini de 6-8 mesos. Des del govern local es vol ser prudent, donada la complexitat de l’actuació i un xicotet entrebanc detectat, com és l’existència a l’interior de l’edifici vell del transformador elèctric que abasteix de llum tot el barri. Per tant, es pressionarà al màxim Iberdrola perquè desmantelle la infraestructura quan més prompte millor, per tal de no retardar els treballs de demolició. Que “començarien pel cantó dels carrers Benicanena i Barcelona. Des d’on s’anirà enderrocant en diagonal. Prèviament es desmantellaran instal·lacions elèctriques, finestres i altres materials metàl·lics i d’amiant. Hi haurà un tancat perimetral i s’extremaran les mesures de seguretat. Volem causar les mínimes molèsties al veïnat, tot i la complexitat dels treballs”. Com ha confirmat Mut, la pedra triturada procedent dels enderrocs serà tractada i es reutilitzarà per a reomplir l’espai soterrani que no es destine a aparcament. 

Projecte emblemàtic

Paral·lelament, s’ha fet un concurs de projectes, que s’ha adjudicat a l’equip d’arquitectura dirigit per Ignacio Berenguer. I en uns quatre mesos estarà redactat el projecte d’execució, previ a la contractació de l’obra del complex que acollirà 3 edificis: Centre de Salut Integral (especialitats, salut mental i cirurgia menor); Salut Pública i per a col·lectius sociosanitaris (amb sales de rehabilitació, sala de conferències, etc…). També hi haurà un gran parc perimetral, que connectarà amb el passeig i el parc de sant Pere i un aparcament soterrani per a 150 places.

“Hi haurà un espai lliure longitudinal en previsió que un futur la Conselleria de Sanitat autoritze la construcció d’un quart edifici destinat a l’hospital de crònics, tal i com venim reivindicant des del govern local”, ha assegurat Gil. 

“Es tracta d’un dels projectes més importants que tindrà Gandia, tant pel cost, com per la importància per a la revitalització del barri. És un complex en forma de “pinta”, similar a la nova Fe de València”, ha explicat l’arquitecte municipal, qui ha anunciat que al desembre ja es podria presentar la maqueta del complex sociosanitari.  

Cal recordar, que la voluntat del govern local va ser des de l’inici la conservació de l’actual edifici, però la Conselleria de Sanitat va aconsellar l’enderrocament pel sobrecost, donades les deficiències greus detectades en l’estructura i l’incompliment de la normativa actual (després que l’anterior govern li retirés la llicència d’ús sanitari).

Demanen “altura de mires” al PP

Finalment, la regidora de Sanitat ha demanat al Partit Popular que prenga nota

de com s’han de fer les coses. “El PP ens va deixar un espai buit, sense llicència, sense cap alternativa i destrossat. Ja els he fit que ara cal tindre altura de mires, i espere que donen suport a aquest gran projectes de ciutat, perquè ells no tenien cap intenció de fer res, ni s’havien preocupat d’esbrinar la propietat del solar, ens van vendre fum. També els demane que deixen d’enredrar amb el centre per a crònics. Nosaltres planifiquem per a molts anys, no com el PP que ha fet el nou Hospital Comarcal i ja se’ns ha quedat menut en només un parell d’anys”, ha conclòs. 

Et Pot Interessar