Gandia es ven com a ciutat de congressos entre les agències especialitzades

L’Agència Valenciana de Turisme, TurisValencia, l’OET de Varsòvia i el departament de Turisme de Gandia han celebrat una jornada destinada a la captació d’agències de viatges especialitzades en turisme de congressos procedent de Polònia.

D’aquesta manera, desenes d’agència de viatges i touroperadors de Polònia visiten hui Gandia i la platja amb la finalitat de conéixer el potencial de la nostra ciutat. Durant la jornada, els organitzadors de Congressos van acudir de la mà del Departament de Turisme per avaluar el potencial de les instal·lacions del Campus de Gandia de la UPV i la seua Aula Magna. Posteriorment van visitar l’Auditori Baladre, una instal·lació que estarà a punt per a albergar congressos pròximament i de la qual només queda realitzar treballs de millora a l’entorn.

Durant la vesprada, l’agenda contempla un recorregut per Gandia per visitar al Palau Ducal, on ja s’han realitzat congressos i reunions de menor format com la XXXIII edició del congrés d’AEDEM a més de conéixer el Centre Històric de la ciutat.

Des del departament de Turisme es destaca la importància d’aquest tipus operatives que permeten donar a conéixer als principals prescriptors i organitzadors de congressos tota la capacitat turística i hotelera de Gandia així com la seua vasta riquesa cultural, patrimonial, gastronòmica i d’oci.

Aquesta i altres mesures d’aquest tipus s’emmarquen dins de l’estratègia de l’actual govern de promoció del turisme de congressos. Un turisme que es caracteritza pel seu alt poder adquisitiu i que permet la desestacionalització del destí, ja que la majoria de Congressos es realitzen fora de la temporada alta durant els mesos de març, maig, novembre i desembre.

Cal recordar que la responsable de l’Spain Convention Bureau (on està inclosa la nostra ciutat), Violeta Matas, va destacar fa uns mesos durant la visita a Gandia que la ciutat compta amb potencial suficient per a esdevenir un referent en el turisme de congressos.

Durant l’últim any, la ciutat de Gandia ha acollit el Congrés de la Federació d’Assemblees de Déu d’Espanya (FADE); el Comunica2; el Congrés Anual AEDEM a més d’altres esdeveniments de menor dimensió d’aquest tipus.

L’alcaldessa de Gandia i màxima responsable en matèria de Turisme, Diana Morant, ha destacat que «Gandia comença a ser considerada com una destinació molt atractiva per al turisme de congressos. Prova d’això és la visita que hem rebut hui d’agències de viatge procedents de Polònia especialitzades en aquest sector, que pretenen ubicar la nostra ciutat com a seu o subseu per celebrar les seues activitats empresarials i de negocis” i ha destacat que «Els experts apunten que, tenint en compte les característiques de la ciutat i l’oferta hotelera, l’impacte econòmic del turisme de congressos a Gandia podria rondar els 15 milions d’euros a l’any«.

Reunió del SCB

D’altra banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, està estos dies en la ciutat de Las Palmas de Gran Canaria, on se celebra l’Assamblea anual del Spain Convention Bureau (SCB), organisme de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP)  que treballa el turisme de congressos en l’àmbit nacional. La primera autoritat local participa en este encontre representant Gandia, una de les 55 ciutats que formen part del SCB, i com a membre del Consell de Govern d’aquest organisme que presideix l’alcalde de Las Palmas, Augusto Hidalgo.
Durant la primera jornada, en la qual s’ha desenvolupat l’Encontre sobre Turisme de Reunions, Morant ha moderat una taula rodona en la qual s’han tractat les noves tendències del Turisme de Reunions. En la mateixa han participat Martina Miserachs, CEO de la certificació Healthia Certification que reconeix els hotels que ofereixen menús saludables als seus clients; Natalia Barrero, consultora de l’empresa MindMeeting que treballa estratègies de disseny de congressos i reunions; i Daniela Pastorelli, Directora de Vendes a les Illes Canàries de la cadena hotelera Melià Hotels International.
A la taula rodona s’han exposat algunes de les tendències que, des de diferents camps, marquen el ritme en el desenvolupament de les reunions, posant el focus en nous elements com l’alimentació, el disseny o l’aprofitament d’un esdeveniment puntual com a altaveu per a explotar els recursos més singulars i característics de la ciutat, el que s’anomena usar l’esdeveniment com a estratègia per a identificar els principals trets identitaris de la ciutat o l’empresa o organisme que coordina l’esdeveniment.
Morant ha fet valdre l’oportunitat que suposa aquesta reunió com a fòrum de contacte entre ciutats que aposten fermament pels congressos i reunions com a motor turístic que ofereix possibilitats de negoci durant tot l’any, sent una ferramenta útil per a ciutats amb una forta estacionalització com és Gandia. Cada any, la cita del SCB permet a les 55 ciutats que en formen part compartir experiències i coneixements relacionats amb este tipus de turisme, que a Gandia ha començat a funcionar durant esta legislatura de la mà de la col·laboració d’importants aliats com són la Universitat Politècnica de València o la Conselleria de Sanitat de la mà de l’Hospital comarcal Francesc de Borja.
De fet, fa un mes es va celebrar a Gandia, de la mà del Campus de Gandia, el Congrés Internacional de l’Acadèmia Europea de Direcció i Economia de l’Empresa (AEDEM), que va reunir prop de 200 persones arribades de tot el país. Esta cita se suma a altres com el congrés Comunica2 o la reunió que anualment celebra FADE a la ciutat I que reuneix a 1.800 persones a principis d’any.
En esta línia, el departament de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, que dirigeix la pròpia Alcaldessa, continua treballant per promocionar Gandia com a ciutat de reunions, incentius i congressos. Així, recentment van visitar la ciutat un Famtrip d’agències especialitzades en la matèria procedents de Polònia que van arribar de la mà de l’Agència Valenciana de Turisme, en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, i la OET de Varsòvia. Durant la seua estada a Gandia, es van visitar el Auditori Baladre, el Palau Ducal, el Campus de la UPV i diverses instal·lacions hoteleres de la cadena RH.

 

 

Et Pot Interessar