L’empresa la Saleta invertirà nou milions en una residència al polígon Sanxo Llop de Gandia

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; el CEO de la Saleta Care, Fernando Ruíz; la directora tècnica, Mary Martínez; el regidor de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González; el director general d’Urbanisme, Vicent Mascarell; i l’arquitecte Francisco Nebot, han presentat el projecte de la residència per a gent gran que es construirà al polígon Sanxo Llop de la mà de l’empresa La Saleta.
L’alcaldessa s’ha referit a la iniciativa com «un projecte de ciutat que ve acobrir una necessitat de la nostra ciutat i de la comarca, que enforteix l’esperit de Gandia com a ciutat amigable amb la gent gran».
Diana Morant ha destacat que el projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració públic-privada. «Portem molts mesos treballant en la iniciativa. El departament d’Urbanisme va rebre la proposta per part del’empresa i des de llavors hem estat buscant diferents ubicacions fins a trobar la idònia, que ha estat el polígon Sanxo Llop«.
L’alcaldessa explicar que la ubicació es va decidir per diversos aspectes com són que el polígon Sanxo Llop va néixer amb la vocació de cobrir les necessitats sociosanitàries de la ciutat creant sinergies amb l’Hospital Comarcal. A més, Morant ha destacat que «fins fa pocs dies, Sanxo Llop era una urbanització bloquejada, ja que l’agent urbanitzador no havia complert amb les seues obligacions i que la subestació elèctrica està encara perconstruir». «En l’últim plenari de novembre, desbloquegem el polígon complint amb el nostre compromís amb la ciutadania i amb iniciatives concretes que ja teníem a sobre de la taula. Iniciatives que no volíem que la ciutat perdera«.
D’aquesta manera, en ser ara l’Ajuntament de Gandia l’agent urbanitzador, els treballs es poden reprendre alhora que s’han mantingut contactes amb la Direcció General d’Energia per impulsar la subestació elèctrica que ja es troba en procés administratiu.
Amb la posada en marxa de la residència i tal com s’ha explicat durant la roda de premsa, es generaran més de 90 llocs de treball en un sector on 90% de l’ocupació és femenina amb el que s’aconseguirà millorar les ràtios de desocupació femenina a la ciutat i la comarca. «Cada vegada que s’inverteixen el sector sociosanitari es genera economia i ocupació«, afirma  Morant.
La Saleta Care compta amb més de 22 anys d’experiència en el sector sociosanitari de la Comunitat Valenciana, gestiona 18 centres residencials i de dia per a persones dependents, i 500 usuaris d’ajuda a domicili.
En aquests 20 anys de trajectòria, l’empresa ha anat creixent i focalitzant la seua política en la innovació del Model de Cures Sociosanitàries. Resultat d’aquest procés, la Saleta s’ha convertit en un referent en l’àmbit autonòmic en atenció a les persones dependents i ara té previst un procés d’expansió en l’àmbit estatal. Dins d’aquest procés d’expansió ha triat Gandia, on gestionaran una residència amb 140 places i amb una concertació amb la Generalitat Valenciana elevada.
La importància d’aquesta residència rau en la seua modularitat. 6 mòduls que agruparan les persones grans pel seu estat cognitiu i de dependència. 6 mòduls amb menjador, jardí i zones comuns pròpies, a més d’una zona comuna a tots per a teràpia, cures i serveis generals. Serà la primera residència de la Comunitat Valenciana amb aquesta tipologia.
«Per tot això, en un context en què la natalitat està baixant i l’esperança de vida augmenta, i en un moment en què Gandia necessita projectes com aquest (més de 13.000 persones tenen més de 65 anys, el que suposa el 18% de la població), vull agrair-los que hagen pensat en nosaltres«, afirma Morant, qui ha afegit que «la col·laboració publico-privada ésfonamental perquè isquen a la llum projectes com el que presentem avui que vénen a enriquir l’actual oferta a Gandia i que ens posiciona com una ciutat referent en cura i atenció a la gent gran«.
Per la seua banda, el CEO La Saleta Care, Fernando Ruiz, ha explicat que»Gandia sempre ha estat un dels nostres objectius i al costat del govern hem aconseguit trobar una solució» i que dins dels acords a què s’ha arribat amb l’ajuntament es preveu la creació d’ocupació local, formació de perfils específics, que el centre siga majoritàriament concertat juntament amb la Generalitat Valenciana a més de comptar amb algunes places per asituacions de risc o urgència. Ruiz ha explicat que la residència tindrà 7.500 metres quadrats construïts amb possibilitat d’augmentar la superfície per oferir nous serveis i que la inversió que realitzarà la mercantil supera els 9 milions d’euros.
Mary Martínez ha incidit en què el model de treball de l’empresa se centra en la persona. «Hem canviat el model de cura perquè siguen els centres els que s’adapten a la gent gran. Amb el disseny modular que farem a Gandia aconseguim que les persones se senten com a casa i potenciem la seua autonomia per reduir els processos de dependència, a més de formar els equips per generar activitats participatives. Pretenem que la residència siga un espai més on els residents puguen interactuar col·laborant amb els col·lectius veïnals«.
L’arquitecte del projecte, Francisco Nebot, ha explicat que «la modulació del projecte és vital per aconseguir que els residents se senten com a casa i és el primer d’aquest tipus que instal·larem a la Comunitat Valenciana«, i ha destacat que cada mòdul constarà de 25 habitacions de les quals la meitat seran dobles i l’altra meitat individuals. Els mòduls tindran dotacions per a cada un d’ells per evitar les massificacions en espais compartits com el menjador, a més de comptar amb cafeteria, restaurant o zona social, entred’altres. D’altra banda, els espais estan dissenyats per millorar l’habitabilitat i la comoditat amb recorreguts enjardinats evitant en la mesura del possible les escales. La residència comptarà amb zones comuns per compartirel temps amb les visites i fins i tot compta amb zona infantil.
El regidor Nahuel González ha valorat positivament la implantació d’aquesta residència destacant que «la dependència ens afecta a tots, ja que són moltes les persones grans i les seues famílies que no tenen lacapacitat d’accedir a aquest tipus de recursos«, i recorda que en els últims dos anys el consistori ha rebut 87 sol·licituds per a aquest tipus de residències. «Falten places per a aquest tipus d’atencions i una iniciativa com aquesta només pot comptar amb un govern que facilite la col·laboració públic privada perquè es beneficie la ciutat de Gandia i s’aconseguisca complementar les atencions que es presten en els centres de dia«.
Finalment, Vicent Mascarell ha declarat que «els governs estem perfacilitar que les coses bones passen tal com afirma l’alcaldessa. Hui estem davant d’un fet concret que és fruit del treball responsable durant moltsmesosLa satisfacció és doble perquè generem un espai per als nostres majors que també generarà economia i ocupació a més de desbloquejar elpolígon Sanxo Llop per convertir-lo en un espai d’oportunitats per a la ciutati la comarca«.


Et Pot Interessar