14.3 C
Gandia
Diumenge, 2 abril, 2023

Lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer a la plaça Major de Gandia

Ahir al migdia s’ha celebrat a la plaça Major, enfront de l’Ajuntament de Gandia, la lectura del manifest amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer. Aquest ha tractat sobre la investigació i l’itinerari de la demència i ha estat a càrrec Rosa Genís, presidenta de l’associació AFA (Associació de Familiars Malalts d’Alzheimer a la Safor).

Genís ha afirmat que cal tindre en compte l’Alzheimer i utilitzar el treball específic de les associacions de familiars de persones afectades per la malaltia durant aquests anys. A més, i recollint les peticions de la Confederació Nacional d’Associacions de Persones amb Alzheimer, ha defés que “cal intensificar tots els tipus d’investigació”.

“Aspirem a impulsar la cultura d’investigar per a actuar de manera concreta i específica al llarg de l’itinerari de la demència permetent identificar el tipus d’investigació que es precisa a cada etapa”, ha assenyalat la presidenta d’AFA. Les diferents fases que remarcat són: prevenció, detecció, diagnòstic, tractament i dol.

“Les propostes presentades responen a la visió que tenim perquè totes les persones afectades siguen objecte d’atenció preferent quant a serveis sociosanitaris públics i privats. S’aposta per l’impuls incondicional pel diagnòstic i tractament de la malaltia, per l’avanç i innovació en teràpies d’investigació cognitiva i pel suport de les famílies afectades”.

Una vegada finalitzada la lectura del manifest, s’ha celebrat una globotà i s’ha desplegat una pancarta commemorativa a la façana del consistori.

Articles relacionats