18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

L’AUTORITAT PORTUÀRIA PREVEU INVERTIR A GANDIA ONZE MILIONS FINS A 2020

L’Autoritat Portuària de València (APV) diu que té previst invertir 11 milions d’euros al port de Gandia en els pròxims quatre anys. Enguany el port de Gandia inversions per un import global d’1,9 milions d’euros. Per al recinte de la Safor s’han contemplat partides com 727.000 euros per a acabar les obres del dic Nord del port que permetran culminar el passeig de l’escullera, 391.000 euros per a la reordenació de la zona sud i ampliació de la Llotja i 200.000 euros més per al dragatge del canal d’entrada a l’enclavament portuari.

 

Així mateix, fins a 2020, el Pla d’empresa de l’APV preveu invertir 11 milions d’euros més. Durant aquest període les principals inversions es repartiran entre nous accessos per carretera i obres contemplades en el Pla Director de Gandia, com les previstes en en el recinte i atraque del Moll Serpis.

En total, l’APV invertirà en els seus tres ports -Sagunt, València, i Gandia- més de 233 milions fins a 2020 ja que el Pla d’empresa, aprovat en l’últim Consell d’Administració, contempla inversions en els tres recintes de 56,19 milions d’euros durant l’exercici 2017 i preveu invertir més de 177 milions d’euros durant el període 2018-2020.

Per recintes, l’Autoritat Portuària de València invertirà 35,44 milions d’euros en el port de València en 2017. D’ells, destaca una partida de 25,55 milions d’euros per a la generació i condicionament de nous atraques i superfícies. En concret, està previst invertir 18,5 milions d’euros per al dragatge de les dàrsenes Príncep Felipe i Llevant i la millora dels calats dels molls Príncep Felipe, Llevant i transversal de Costa.

Segons ha indicat la APV en un comunicat, aquestes actuacions permetran incrementar el calat de les tres terminals de València fins a una cota de 18 metres i convertiran al recinte en “el primer del Mediterrani a estar adaptat íntegrament per a atendre la nova generació de bucs portacontenidors, caracteritzats per transportar més de 18.000 TEU”.

Així mateix, dins d’aquestes partides, la APV contempla invertir 3,7 milions per a la pavimentació de l’antiga terminal de granels en 2017. D’acord amb el Pla d’empresa, a més d’aquesta inversió inicial, dedicarà 9 milions d’euros més fins a 2020 per a culminar algunes d’aquestes obres que es desenvoluparan gradualment.

Pel que fa a la millora dels accessos, el Pla d’empresa 2017 contempla 1,7 milions d’euros d’inversió per a actuacions en matèria d’accessibilitat viària al port de València, entre les quals s’inclouen obres com la prolongació del vial de l’ampliació sud i el nou accés al moll de creuers i depot.

En matèria de ferrocarril, l’entitat destinarà 3 milions d’euros en 2017 per a la remodelació de la terminal ferroviària del Moll Príncep Felipe i la seua adaptació a l’ample UIC. Aquesta actuació, que tindrà la seua continuïtat en la remodelació i adaptació UIC de la xarxa viària entre el Moll de Ponent i Molls de Costa i de Llevant, requerirà inversions per valor de 52 milions d’euros fins a 2020.

D’altra banda, d’acord amb el Pla d’empresa, durant 2017 es destinaran 3 milions d’euros per a l’inici de la nova terminal marítima de creuers que anirà emplaçada en l’ampliació nord del port de València. Està previst que la nova terminal reba 12 milions d’euros més fins a 2019, data en la qual culminarà l’obra.

 

Articles relacionats