15 C
Gandia
Divendres, 3 febrer, 2023

L’augment dels nous casos positius en Gandia, Xeraco i Ador fan créixer la incidència acumulada a la Safor

– Gandia perd el nivell de mínim risc arrossegada per l’augment de casos positius produïts per un brot de coronavirus d’origen social, i se situa amb una incidència acumulada de 26,82 casos per cada 100.000 habitants i passa al nivell de baix risc de contagi..

– Xeraco amb 13 casos en els últims 14 dies i una Incidència acumulada de 229,89 és la població que té la pitjor situació de la Safor

– Ador amb 3 casos positius i una incidència acumulada de 198,94 es troba en nivell alt de risc de contagi

– La incidència acumulada a la Safor repunta fins a 23,27, la qual cosa suposa 8 punts més que l’anterior actualització del dia 13 d’abril

La Safor, en aquesta última actualització, s’ha vist perjudicada pels últims brots que s’han detectat, un primer a Xeraco d’àmbit laboral i un altre posterior a Gandia d’origen social, que han fet créixer el nombre de casos positius en els últims 14 de dies fins als 40, es a dir,13 més, la qual cosa suposa un augment del 48,15 %.

COVID SAFOR 160421 1

 

També es cert que la situació del conjunt de municipis de la Safor, amb una incidència acumulada del 23,27, és de mínim risc de contagi, però cal fer una lectura més estricta, i analitzar la corba de contagis on ja es pot apreciar un lleuger canvi de tendència, passant d’una tendència a la baixa a tot el contrari.

Corba Contagis 160421

Atenen a aquesta tendència, es fa necessari l’esforç de responsabilitat de totes i tots amb el compliment de les mesures de seguretat enfront de la Covid19.

Actuar  d’altra manera seria obrir les portes una quarta onada que agreujarien la crisi sanitària i econòmica i tornar a patir restriccions més severes una altra vegada.

Articles relacionats