9.6 C
Gandia
Dissabte, 28 gener, 2023

El CEIC Alfons el Vell otorgarà el premi Àngels Malonda de ciència i tecnologia

 

•  El CEIC Alfons el Vell presenta la programació renovada de beques i premis

• Es tracta d’una recompensa tant a l’excel·lència com a l’esforç i un incentiu per la investigació en tots els camps del saber i la creació. Sobretot, per a dones i homes investigadors, creadors o artistes que comencen ara, en aquests temps tan difícils, la seua trajectòria professional.

• 3 BEQUES: Creació Artística, Audiovisual i Josep Camarena.

• 3 PREMIS: Il·lustració – Homenatge a la Paraula; Àngels Malonda de ciència i tecnologia; Llibret de Falla.

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, acompanyat de la directora del Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals, CEIC Alfons el Vell, Rosa Mascarell, ha presentat aquest matí la programació de premis i beques del CEIC, una recompensa tant a l’excel·lència com a l’esforç i un incentiu per la investigació en tots els camps del saber i la creació, apostant per augmentar el benestar de la nostra societat.

“Les beques i els premis del CEIC representen per a molts joves investigadors, creadors, artistes…, una oportunitat quan els recursos de les administracions no arriben tal com seria desitjable. Per tant, la tasca i la implicació de l’Alfons el Vell en investigació i divulgació de la cultura és fonamental, amb la col·laboració de l’Ajuntament i altres institucions com les universitats”, ha destacat González.

“Estructuralment i històricament aquest és un país que aposta poc per la investigació. Al nostre Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals, hem tingut clar que teníem davant nosaltres una tasca d’incentivació, sobretot cap a la gent jove. A més a més, teníem la visió que calia crear un premi especial de ciència i tecnologia amb nom de dona. En aquesta tasca hem comptat des del primer moment amb el suport de la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Gandia i la implicació directa de la seua regidora Juana Navarro”, ha explicat Mascarell.

Així, s’ha recuperat la figura d’Àngels Malonda, dona pionera en la investigació farmacèutica i quasi oblidada per la nostra ciutat, malgrat haver escrit les seues memòries, i s’ha creat el Premi de Ciència i Tecnologia Àngels Malonda. Us convidem a llegir l’article del conseller del CEIC, Enric Marco: https://alfonselvell.com/angels-malonda-un-nom-per-a-un-premi-de-ciencia-i-tecnologia/

A banda d’aquesta, s’ha conservat la beca tradicional d’investigació històrica del CEIC canviant el nom a Beca Josep Camarena, en homenatge a la seua figura i en aquest any especialment que celebrem el seu centenari. «Hem creat també una beca de creació i investigació centrada en les arts plàstiques, així com un premi d’il·lustració i una beca per a la producció d’audiovisuals. Hem comptat amb el compromís de Jesús Alba, director de la UPV-Campus Gandia, amb qui hem aparaulat un conveni d’ajuda mútua. Hem d’agrair també a la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Gandia, Carmen Fuster, els seus comentaris per a tindre en compte la inclusió dels diferents graus educatius, tant universitaris com no universitaris».

Les bases per a poder concursar i acollir-se a les diferents modalitats i ofertes es poden consultar al web: https://alfonselvell.com/beques-i-premis/

Articles relacionats