L’AUDIÈNCIA DE BALEARS CONDEMNA A URDANGARIN A SIS ANYS I TRES MESOS DE PRESÓ

La sentència, adoptada per unanimitat de les tres magistrades del tribunal -Samantha Romero, presidenta i ponent; Rocío Martín i Eleonora Moyá-, respecte a Iñaki Urdangarín és el següent:

– Un delicte de frau a l’Administració Pública, pel qual se’l condemna a 7 mesos de presó i a 4 anys i 6 mesos d’inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic autonòmic i local de la Comunitat Autònoma de Balears.

– Un delicte contra la Hisenda Pública, pel qual se’l condemna a 1 any de presó i a una multa del doble de la quantitat defraudada (259.478,38 euros).

La suma de les penes és la següent: 6 anys i 3 mesos de presó, 7 anys i un mes d’inhabilitació especial i multa de 512.553,68 euros. També se’l condemna a la responsabilitat civil que figura determinada en la resolució de la sentència.

Així, l’Audiència de Balears ha dictaminat l’absolució per a l’exvicealcalde de València, Alfonso Grau; l’exdirector general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Jorge Vela; la seua exdirectora de gestió, Elisa Maldonado; l’exsecretari autonòmic de Turisme i Projectes Estratègics de la Generalitat Valenciana, Luis Lobón; i el successor de Vela, José Manuel Aguilar.

Et Pot Interessar