L’Associació General de Consumidors promou a Gandia el consum responsable

L’Associació General de Consumidors (ASGECO) ha posat en marxa la campanya “Consumidores Resposables” que promou el consum responsable amb un autobús itinerant que ha visitat Gandia els dos darrers dies d’agost. La campanya també es pot seguir per Twitter (@ASGECO), Facebook (Asgeco Confederación) o la pàgina web de www.consumidoresresponsables.org.

La iniciativa té dos eixos principals: el reciclatge i l’eficiència energètica. Així doncs, amb l’autobús itinerant tracten “d’informar a la ciutadania sobre xicotets consells per a implementar el consum responsable amb mesures que asseguren la sostenibilitat mediambiental i la preocupació pels drets laborals de les persones en el consum local”, ha explicat Joaquín Negro, coordinador de projectes d’ASGECO, de manera que si estan informats els ciutadans poden  “influir en els hàbits de consum”.

Respecte a l’eficiència energètica “és un bé escàs i que hem de compartir”. Per aquesta raó “el consum d’energia que estem promovent és que es faça un us eficient sense reduir la nostra qualitat de vida i també promocionem les energies renovables”, ha destacat el coordinador d’ASGECO. A banda del consum d’energia a casa, també fan referència a l’eficiència enèrgica dels transports i promouen “l’ús de bicicletes o el compartir vehicles de motor per tal de reduir el CO2 o d’aconseguir reduccions d’aigua o altres tipus d’energia o combustibles fòssils”.

Pel que fa al reciclatge, la campanya pretén informar i motivar als ciutadans per a que adapte “hàbits de reciclatge, sobretot d’envasos domèstics, per tal de que les persones siguen conscients que amb xicotets actes en casa quan es separen els envasos de plàstic, de llandes, de vidre i de paper, s’està aconseguint  una millora mediambiental”, ha declarat Joaquín Negro.

Aquest matí el regidor de Serveis Bàsics al Ciutadà i Qualitat Urbana, Miguel Ángel Picornell, ha visitat l’autobús i ha expressat que la tasca dels Ajuntaments és la de col·laborar amb aquesta campanya i pel que fa al reciclatge en Gandia “hem millorat prou, en l’últim any sobretot, només cal recordar que quan vam començar la legislatura a la platja, per exemple, contenidors de reciclatge grocs hi havien poc menys de 60 i eixa xifra l’hem multiplicada per tres i a la ciutat hi ha vora 400 contenidors grocs”. D’aquesta manera, ha explicat que Gandia “està en via d’aconseguir complir amb els paràmetre de la directiva europea que diu que abans del 2010 hem de separar en origen el 100% del fem que produïm”.

Finalment, ha aprofitat per agrair a l’empresa ASGECO “el haver-se enredortat de Gandia a l’hora de fer la campanya e n la que pretén convertir en proactius als consumidors, la qual cosa és una tasca fonamental”.

Et Pot Interessar