21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

L’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal) signa el Manifest de Getxo

– El Manifest de Getxo reclama un millor repartiment de les campanyes publicitàries i ajudes per a pal·liar l’efecte de la crisi

Associacions de mitjans de comunicació de Balears, Euskadi, Catalunya i Comunitat Valenciana, entre elles l’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal), han signat en Getxo un manifest conjunt per a reclamar a les administracions estatals el compromís per a incloure als mitjans de proximitat en les seues campanyes publicitàries i el disseny d’ajudes econòmiques destinades a pal·liar els efectes de les crisis.

L’AMDComVal, l’Associació Catalana de Premsa Comarcal, l’Associació de la Premsa Comarcal Valenciana, l’Associació de Premsa Forana de Mallorca, l’Associació de Premsa Local de Menorca i TOKIKOM s’han reunit en Getxo amb motiu del X aniversari de l’associació basca que reuneix 76 mitjans locals.

Aquestes 6 associacions de mitjans, que reuneixen 347 mitjans de comunicació que donen ocupació directa a 1.296 persones i indirecte a altres 2.213, ha elevat el to per a exigir a les administracions públiques, especialment al Govern central, un respecte a les seues xifres i la seua inclusió en les seues campanyes de publicitat “de les quals sistemàticament quedem fora els mitjans de comunicació de proximitat”.

AMDComVal i les 5 associacions de mitjans de comunicació d’Euskadi, Catalunya i Balears, que ja sumen 6’5 milions d’usuaris únics al mes, reclamen a l’Administració central el compromís de les administracions públiques estatals per a incloure en la seua inversió publicitària als mitjans de comunicació locals i comarcals especialitzats en informació de proximitat.

Els signants del manifest de Gexto també sol·liciten que “se’ls tinga en compte, de manera destacada, en l’hora de dissenyar ajudes econòmiques destinades a pal·liar els efectes de les crisis, fent èmfasis en l’efecte multiplicador que la nostra activitat té en la dinamització social, cultural i econòmica sobre les nostres àrees d’influència”.

El Manifest de Getxo és fruit del treball iniciat per aquestes 6 associacions de mitjans de comunicació d’Euskadi, Catalunya, Comunitat Valenciana i Illes Balears durant l’última edició del Dia de la Premsa Comarcal que l’ACPC va organitzar a Barcelona el mes de novembre.
Aquella trobada de Barcelona, que ha tingut la seua continuïtat en *Getxo, va ser l’embrió perquè les associacions de premsa vingudes de tot l’Estat decidiren començar a establir sinergies per a poder obrir les portes de determinades administracions “que, fins al moment, estan tancades”.

L’Associació de Mitjans Digitals de la Comunitat Valenciana (AMDComVal), que reuneix 52 mitjans de comunicació d’Alacant, Castelló i València, va signar la seua adhesió al Manifest en considerar que “la repercussió, el ressò i la força dels mitjans locals, comarcals, provincials i fins i tot autonòmics mereix ser tingut per totes les administracions públiques. Sense excepció”.

Articles relacionats