L’associació d’ajuda a la pèrdua gestacional i perinatal organitza el tercer Dia del Record

L’associació d’Ajuda en la Pèrdua Gestacional i Perinatal de la Safor (Dolina) ha organitzat per a aquest diumenge 14 d’octubre el III Dia del Record. Comptarà amb la col·laboració del Grup de Suport en la Pèrdua Gestacional i Perinatal de la Marina. Aquest acte es durà a terme a partir de les 12 hores, en el Parc de l’Est de Gandia.
Dolina pretén així recordar de forma pública a tots aquells bebès que van morir abans o després de nàixer.
El Dia del Record se celebra a nivell estatal, durant el mes d’octubre, en moltes ciutats, ja que el dia 15 és el Dia Mundial de la Mort Gestacional i Perinatal.
Durant el desenvolupament de l’acte, que se celebra per tercer any en la capital de la Safor, s’encendrà un ciri de manera simbòlica en honor als bebès morts de totes aquelles famílias que volen participar. La nota musical la posarà l’Acadèmia de Música i Cant Soulmusica de Gandia, que col·labora un any més en aquest acte.

cal destacar que 2018 ha sigut un any molt positiu per a Dolina. Després de mantenir diverses reunions amb representants de l’àrea de ginecologia de l’Hospital de Gandia, el centre hospitalari ha actualitzat el seu protocol referent a la mort gestacional i perinatal incloent els suggeriments aportats per l’associació. De l’acte també participarà el cap de ginecologia de l’Hospital de Gandia, el Dr. Vicent Carmona i la matrona del mateix Julia Ciurana.

L’associació Dolina va dirigida a mares, pares i familiars que vulguen parlar, expressar i comunicar amb respecte i sense judicis. Ho formen famílias que han passat per una o més pèrdues que volen oferir la seua ajuda a persones que passen per la mateixa situació. La seua finalitat és reunir-se per a acompanyar a aquestes famílias en els primers moments després de la mort del seu fill/a i ajudar-se mútuament durant el duel. La seua finalitat, a més, és treballar per a crear conscienciació d’aquest fet a nivell personal, professional i institucional.

Et Pot Interessar