23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

L’Assemblea de la Federació de Falles acorda expulsar a la Falla Escola Pia, a Jesús Chaveli i a Miguel Pérez

– L’expulsió serà d’un termini de 2 anys, tant la Falla Escola Pia, com al seu president Jesús Chaveli i al secretari Miguel Pérez

Ahir, 3 d’octubre, es va dur a terme l’Assemblea de La Federació de Falles de Gandia, on es va acordar l’expulsió.

Els resultats de les votacions va ser el següent:

Expulsió de la Falla Escola Pia: 11 vots a favor de l’expulsió, 1 en contra i 11 abstencions

Expulsió de Jesús Chaveli: 11 vots a favor de l’expulsió, 1 en contra i 11 abstencions

Expulsió de Miguel Pérez: 15 vots a favor de l’expulsió, 1 en contra i 7 abstencions

L’expulsió ha sigut motivada pel canvi del CIF, i nom de la Falla Escola Pia, i  que no va ser detectat per la Federació de Falles de Gandia, qüestió que va suposar poder continuar obtenint les ajudes de la Federació de Falles, presumptament.

Aquesta situació va ser denunciada per primera vegada per un grup de falles, i es va formar una comissió disciplinaria on es va proposar  sancionar a l’actual president de la Federació, Telmo Gadea i a la Falla Escola Pia, al seu president i secretari.

Aquesta comissió disciplinaria, per qüestions “tècniques” no va ser validada, i posteriorment, es va proposar sancionar a la Falla Escola Pia, al seu president i al secretari.

En la nit d’ahir, després de la celebració de l’Assemblea,  la Falla Escola Pia va publicar un comunicat en el qual diu textualment:

Després de l’assemblea celebrada per la Federació de Falles de Gandia on s’expulsa de la Federació Local d’Associacions Culturals-Junta Local Fallera de Gandia durant dos anys a la Falla Escola Pia; al seu president; i al seu secretari, aquesta associació cultural comunica:

Que tenint en compte que l’acord no s’ajusta a dret i és lesiu per als interessos d’aquesta entitat que fa 40 anys que planta falla i, per extensió, als seus 80 associats, no es faran més declaracions que aquest comunicat atés que els fets han estat traslladats a l’àmbit judicial per defensar els interessos tant de l’entitat i els fallers expulsats com de la resta de comissió. Per tant, fins que la Justícia no es pronuncie, nosaltres seguirem treballant per les Falles i per Gandia.

Gandia, 3 d’octubre del 2023

Una altra batalla legal que es produeix perquè la Junta de la Federació de Falles de Gandia no va filtrar abans, el canvi de compte bancari, i hauria detectat el nou canvi de nom del titular (Falla Escola Pia-Antiga Universitat de Gandia) i el nou CIF, de detectar-ho no s’hauria arribat fins ací.

Articles relacionats