18.6 C
Gandia
Dimarts, 28 novembre, 2023

El Projecte “Els nostres Majors” del Col·legi Sant Ana de Vilallonga inaugura una exposició en la Fundació Vicky Foods

– Desviem la mirada cap als nostres majors

Els nostres majors, no pel fet de ser-ho, són menys importants en la quotidianitat de la nostra comunitat educativa. Són ells i elles els qui, en l’ombra, acompanyen, cuiden, alleugeren els seus fills i filles i estableixen una especial relació d’estima i saviesa amb els seus nets i netes. Són, els seus veritables còmplices.

Des del Col·legi Santa Ana han volgut retre homenatge als majors que estan vinculats amb les famílies dels alumnes i fomentar la seua responsabilitat desviant la mirada cap als més majors de la nostra societat. Amb l’objectiu d’esbrinar que els alumnes siguen persones conscients i compromeses en el món que els envolta i que, a més, contribuïsquen activament a fer de la societat en què viuen, una societat millor i més amorosa i tolerant amb els altres.

Cartell Projecte Els Mostres Majors Collegi Diocesa Santa Ana

El treball per projectes en el Centre –Projectes d’Aprenentatge de Servei- no és només una concreció de la innovació educativa que, des de fa anys caracteritza el Col·legi Diocesà Santa Ana de Vilallonga. També és la concreció d’un projecte educatiu centrat en un alumne que té un compromís i actua en conseqüència.

En aquest projecte que vehicularà la majoria de les accions del Centre, des dels alumnes més menuts d’infantil fins als més majors de l’ESO, es treballarà el vincle afectiu que uneix a les diferents generacions, a les diferents relacions humanes i a la diferent comprensió del món. De la saviesa i l’experiència dels majors ens beneficiem tots, de la immersió en un món canviant i tecnològic immers en la nostra quotidianitat, els majors necessiten ajuda. Doncs, es tracta d’una simbiosi perfecta, caldo de cultiu per a múltiples activitats que s’aniran desenvolupant al llarg de l’any (amb exposicions artístiques, classes de gimnàstica, compartir records en una biblioteca sonora, entre altres activitats…), però sempre els sentiments i les emocions que emanen de la relació d’estima entre iaios i iaies i els seus nets i netes.

Des del Col·legi Santa Ana, han assenyalat “ens sentim orgullosos de poder presentar el projecte i l’exposició inicial en la Fundació Vicky Foods. Agraïm la seua generositat i la facilitat amb la qual treballem amb ells per a disposar d’un espai tan important i tan vinculat al poble de Vilallonga”.

La presentació tindrà lloc el pròxim divendres, dia 6 d’octubre a les 12:30 a la seu de la Fundació Vicky Foods i estan convidats els nostres majors però també els majors del poble, les seues associacions i també, la corporació municipal.

Hi haurà una exposició de l’artista britànic Peter Banks, artista i fotògraf resident des de fa anys en el poble, el qual ha desenvolupat una tècnica tridimensional utilitzant la fotografia i explorant el seu potencial, en aquest cas, per a estudiar el vincle que uneix a les persones mitjançant unes instal·lacions que et transporten al més profund de l’emocionalitat de la relació entre les persones obrint a l’espectador a una percepció de la realitat nova i distinta en cadascuna de les seues fotoescultures.

Banks fa ús de fotografies quotidianes posant en contacte els individus i creant i gaudint de l’ambigüitat de la fotografia, l’espai i creant tensions entre la forma real de l’espai bidimensional, l’espai real i la il·lusió que es crea entre ells.

Peter ha realitzat una intervenció en el nostre Centre on els i les alumnes han creat les seues pròpies fotoescultures que també acompanyaran, com a testimoni, l’obra de l’autor. L’exposició es podrà visitar en la Fundació  Vicky Foods, des del 6 al 19 d’octubre en horari de 9:30 h a 13:30 h i des de les 15:30 h a les 17:30 h.

Articles relacionats