13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

L’Art Urbà acosta l’antic ajuntament de Benipeixcar a la ciutadania

• S’ha inaugurat el mural realitzat per Elisa Capdevila, una de les artistes urbanes més importants de tot l’Estat, dins de les actuacions de #SerpisUrbanArtProject.

• La iniciativa de recuperar la memòria de l’antic poble, annexionat a Gandia en 1965, a la mateixa plaça on hi era l’edifici consistorial, va nàixer de la Junta de Districte de Benipeixcar. I els departaments de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania, a través del programa municipal, ho han fet possible amb aquest nou mural.

Benipeixcar recorda des de hui, també a través de l’art, el seu passat com a poble independent, 56 anys després de la seua annexió a Gandia. Tot just a la plaça on un dia es va alçar l’antic Ajuntament s’ha representat una imatge emotiva, en blanc i negre, de la façana del desaparegut edifici consistorial. Es tracta de la darrera intervenció del programa municipal Serpis Urban Art Project, desenvolupat per les regidories de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania.

«Tot un plaer poder inaugurar un nou mural que fa referència històrica a l’antic poble de Benipeixcar, hui districte de Gandia, i que té un gran nivell artístic gràcies a l’autora, Elisa Capdevila, una de les artistes més importants de l’art urbà a tot l’Estat», ha assegurat el regidor de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania. Nahuel González ha posat en valor que la iniciativa haja sorgit de la Junta de Districte de Benipeixcar, «el que demostra l’interés dels barris per murals que integren l’art urbà en el patrimoni de la nostra ciutat».

Per la seua banda, Amparo Victoria, presidenta de la Junta de Districte de Benipeixcar ha destacat la implicació de la junta en la iniciativa i la il·lusió del veïnat pel resultat final, «en especial Salvadora de l’Asunción, qui ha estat present, i ha vist, molt emocionada, que sa mare apareix al mural».

«Ha estat una experiència molt positiva, sobretot perquè he comptat en tot moment amb la complicitat i el suport del veïnat», ha assegurat l’artista.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats