23.2 C
Gandia
Dijous, 30 novembre, 2023

L’Art torna a Fira Mercat Gandia

 

• Tindrà lloc des del dimecres 22 i dijous 23, i el dilluns dia 27 fins a dijous dia 31. L’horari serà només a la vesprada, de 17 a 21 hores.

• Hi haurà exposicions, venda d’obres d’art i almenys 20 artistes entre pintors, escultors, il·lustradors i fotògrafs.

• Josep Alandete, vicealcalde i regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç: “És una manera de donar a conéixer els nostres artistes en un marc de referència com és Fira Mercat”.

• Nahuel González, regidor de Cultura: “volem impulsar la cultura com una ferramenta de primera necessitat i als artistes locals”.

• El cap de setmana passat van visitar la Fira de les Mascotes un total de 1.456 persones. La valoració del públic ha sigut d’un 9,9 i la dels expositors d’un 10.

Fira de lArt 1
Fira de l’Art, Fira Mercat Gandia, fotografia d’Àlex Oltra

El regidor de Polítiques Econòmiques i Comerç, Josep Alandete; l’assessora de l’àrea, Vicenta Ferrer, i el regidor de Cultura, Nahuel González, han presentat aquest matí en roda de premsa la nova cita de Fira Mercat Gandia, la Fira de l’Art, que tindrà lloc a l’espai del Mercat Municipal del Prado aquesta setmana i la pròxima.

A través d’aquesta segona edició d’Art, Alandete ha afirmat que: “És una manera de donar a conéixer els nostres artistes en un marc de referència com és Fira Mercat i de cara a aquestes dades de Nadal és important regalar cultura”.

A la fira hi haurà exposicions, venda d’obres d’art i almenys 20 artistes entre pintors, escultors, il·lustradors i fotògrafs. “L’objectiu és promocionar els artistes i difondre les seues obres. Esperem que la gent passe una estona agradable i tinga l’oportunitat de comprar una obra directament de l’artista”, ha explicat Ferrer.

Per la seua banda, González s’ha mostrat satisfet perquè es compte amb l’art com “un element rellevant en aquesta Fira Mercat que ja és un referent en matèria de promoció econòmica i comerç de la nostra ciutat”. També ha afegit que des del govern de Gandia “volem impulsar la cultura com una ferramenta de primera necessitat i als artistes locals. Ja ho vam iniciar amb Ferran Martínez, a qui vull agrair que en el seu moment treballara en aquesta idea, i continuem aquesta senda que va eixir molt bé”.

Ha destacat que s’han escollit artistes de la bossa local de la nostra ciutat i d’un alt nivell artístic. “A Gandia tenim galeries, espais, gent que ven a través de les xarxes i ajuntar-los a tots en Fira Mercat Gandia en aquestes dates és més que satisfactori per al sector cultural”.

Cal recordar que aquesta edició de Fira Mercat tindrà lloc aquesta setmana, dimecres i dijous, i la pròxima setmana, de dilluns a dijous. L’horari serà només a la vesprada, de 17 a 21 hores.

Balanç Fira Mascotes

El cap de setmana passat van visitar la Fira de les Mascotes un total de 1.456 persones. La valoració dels visitants ha sigut d’un 9,9 i la dels expositors d’un 10, les dues puntuacions sobre 10.

La majoria dels visitants, un 70%, han sigut de Gandia, un 26% de la comarca de la Safor i un 4% de fora.

Ferrer ha valorat que “no sols és la quantitat de persones que van, sinó la valoració dels expositors i la sensació que tinguen ells. Aquesta crec que és la millor fira de les que s’han fet”. També ha recalcat que “hem de canviar un poc el xip i no comparar les fires d’abans de la Covid. Res és igual. Però en general estem molt contents i la valoració és molt positiva”.

Articles relacionats