15.5 C
Gandia
Dissabte, 24 febrer, 2024

L’Àrea de Salut de Gandia guardonada amb la distinció Francesc Ferrer i Pastor

– La Mancomunitat de Municipis de la Safor concedeix el XV guardó Francesc Ferrer i Pastor a l’Àrea de Salut de Gandia pel seu treball realitzat a la comarca en la lluita i assistència prestada contra la Covid19

El Guardó Ferrer i Pastor és la màxima distinció creada per la Mancomunitat per a reconéixer l’especial tasca o labor realitzada per persones, institucions, associacions, empreses o col·lectius de la Safor que en les seues activitats ja siguen artístiques, culturals, esportives, cíviques, professionals o investigadores hagen destacat d’una forma pública i notòria, afavorint els interessos de la Safor i el seu progrés cultural, econòmic o social en general.

Al Plenari realitzat el 30 de desembre i per unanimitat es va concedir el XV Guardó Francesc Ferrer i Pastor 2020 a l’Àrea de Salut de Gandia pel seu treball realitzat a la comarca en la lluita i assistència prestada contra la Covid-19. Concretament i pel que respecta a l’hospital comarcal Francesc de Borja, capitanejat pel seu gerent Sr. Juaquin Miñana Lorente, pel seu treball en aquesta lluita contra la COVID-19. L’hospital comarcal Francesc de Borja és un centre d’hospitalització públic de la Generalitat Valenciana que s’inclou en el Departament de Salut de Gandia. Presta assistència a més de 188.000 habitants dels 31 municipis de la comarca de la Safor i 10 municipis de la Vall d’Albaida.

L’any 2020 ha marcat per sempre el món i el sector sanitari per la pandèmia de la COVID-19. Un any en què els professionals, més que mai, han demostrat dia a dia, freqüentment en unes condicions molt dures, el seu compromís i vocació.

Aquest guardó és l’agraïment a totes les professionals i a tots els professionals que estan lluitant dia a dia per combatre la pandèmia de la COVID-19; a totes les persones que fan possible que tot funcione; a tots els professionals sanitaris que han respost molt per damunt del que es podia exigir i han sabut estar a l’altura de les circumstàncies gens fàcils i gràcies a la seua abnegació, hem eixit millor parats del que es podria esperar.

Aquest guardó no té dotació econòmica. Consta d’una escultura que simbolitza lacomarca de la Safor-Valldigna dissenyada i creada per l’artista valler Josep Enric Grau. En anteriors edicions el dit guardó va ser atorgat a:

I 2001 Francesc Ferrer i Pastor (a títol pòstum)
II 2002 Col·lectiu de Mestres de la Safor
III 2006 Grup de Danses Trapig de Beniarjó
IV 2007 Escola Politècnica Superior de Gandia (UPV)
V 2008 Joan Pellicer (a títol pòstum)
VI 2009 Pluja Teatre
VII 2010 Josep Piera
VIII 2011 Francisco Brines
IX 2013 Grupo Dulcesol
X 2015 Antonio Pellicer Martínez
XI 2016 Waldo Vila Gilabert
XII 2017 Pura Muñoz Cánoves
XIII 2018 Mavi Mestre Escrivà
XIV 2019 Grup d’Arqueòlegs que han realitzat i realitzen els seus
treballs en la cova del Bolomor de Tavernes de la Valldigna

 

Fotografia d’arxiu

Articles relacionats