L’ANTIC HOSPITAL DE GANDIA ES CONVERTIRÀ EN CENTRE DE SALUT I CENTRE D’ESPECIALITATS

L’antic hospital Francesc de Borja de Gandia es convertirà en un centre de salut i un d’especialitats, segons ha assenyalat aquest dimecres la regidor de Sanitat de la localitat, Liduvina Gil, qui ha explicat que l’ajuntament, la Generalitat i la direcció del nou hospital estan treballant conjuntament per a traslladar algunes especialitats al vell immoble, amb la finalitat de descongestionar el nou centre.

 

Reconvertir l’antic hospital en un nou centre sanitari era una de les promeses electorals del PSPV en les eleccions municipals però Gil ha explicat que tot el procés s’ha retardat perquè l’anterior govern del PP va retirar les llicències d’ús sanitari, i ara ha d’adaptar-se a la normativa vigent.

«Les negociacions porten bona marxa i està confirmat que allí s’instal·larà el centre de salut i nombroses especialitats que van a retornar vida a aquest barri, però no ha sigut fàcil per haver perdut les llicències», segons ha assenyalat l’edil socialista.

D’altra banda, Gil ha assenyalat que la Conselleria està realitzant proves per a avaluar l’estat de l’immoble i decidir finalment «si l’enderroca i construeix un edifici nou». A l’espera dels informes tècnics, la regidora confia que abans que finalitze l’any o a principis de 2017 puguen iniciar-se les obres per a situar els primers serveis sanitaris en el vell hospital.

Per la seua banda, des del grup municipal del PP asseguren que el procediment administratiu correcte per a la instal·lació de noves dependències sanitàries en l’antic hospital exigeix donar de baixa la llicència d’activitat o d’ús que es donava fins avui.

D’altra banda, els ‘populars’ diuen que l’anterior ús era per a un hospital i l’actual projecte del Consell és un altre diferent, amb instal·lacions i usos diferents.

Et Pot Interessar