10.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

L’Alqueria ha recollit 4’6 tones de roba en 2016

L’Alqueria de la Comtessa ha recolli 4.625 quilos de roba al llarg de 2016 amb destinació solidària, mitjançant l’empresa Koopera Mediterrània i Arropa València, ambdues de caràcter social i d’inserció, les quals han generat, gràcies al projecte de recollida de roba i calçat, fins a 40 llocs de treball per a persones en risc d’exclusió durant el 2016, augmentant així de manera considerable la xifra d’ocupació registrada l’any anterior.

La donació de roba s’ha pogut realitzar gràcies al contenidor ubicat a la plaça Major de l’Alqueria de la Comtessa, i a través de la xarxa de Càritas Parroquial. En 2016 s’han incorporat nous municipis a la recollida fent possible que es passara de 73 a 89, el que ha fet possible l’arreplega per l’organització de fins a 2.560 tones de material a l’àmbit de la diòcesi valenciana.

Juan José Andrés Serra, responsable de servei de Koopera depenent de l’empresa Arropa València, S.L.U. i vinculat a la fundació José María Haro-INTRA i a Càritas Diocesana de València, ha adreçat una carta a l’alcalde, Voro Femenía amb un agraïment que fa extensiu a tot el poble, per la seua solidaritat i per permetre l’arreplega a l’Alqueria d’aquesta significativa quantitat de material tèxtil que, entre altres coses, contribueix a la minimització del canvi climàtic.

La reutilització de roba i calçat gestionada pel projecte suposa la reducció del voltant de 20.000 tones d’emissions de CO₂ a l’atmosfera o el que és el mateix, a l’emissió que vénen a realitzar 9.311 cotxes a l’any. La solidaritat i respecte al medi ambient es veuen impulsats en aquesta iniciaiva que tanca l’any  2016 amb dades i xifres vertaderament rellevants que no han de fer res més que encorajar a tota la població per continuar mostrant el tarannà solidari de l’Alqueria.

Articles relacionats