9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

L’alcalde de Vilallonga s’enfronta a un segon juí per contractacions irregulars de personal

Les regidores no adscrites de Vilallonga Alicia Gomis i Lidia Reig (ex PSPV) han d’acudir este dimarts 4 d’abril  a prestar declaració al jutjat número dos de Gandia en qualitat de testimonis per un nou procediment que se segueix contra l’alcalde, el socialista Enric Llorca, per un nou presumpte delicte de prevaricació administrativa relacionat amb l’ús presumptament irregular de borses de treball. Llorca haurà de tornar de nou als jutjats este mes d’abril per donar explicacions sobre desenes de contractacions presumptament il·legals realitzades per ell i el seu equip de governó.

Cal recordar que se segueix un nou procediment judicial contra l’alcalde de Vilallonga per la contractacio suposadament il·legal del cap d’obres, per la qual Fiscalia li sol·licita nou anys d’inhabilitació.
En este segon procediment, però, s’investiguen desenes de contractacions que l’alcalde i el seu equip de govern han fet “a dit”, segons les dues regidores no adscrites. No volem ni pensar en les conseqüències penals que això va a portar”, han afirmat Gomis i Reig en un comunicat. 

Les regidores afirmen que “són innombrables les ocasions en què hem reclamat a l’alcalde i al seu equip de govern, borses de treball transparents, netes, i objectives. Hem demanat que es dotés una partida d’almenys 100.000 € per contractar als aturats del poble, mitjançant borses de treball legals, consensuades amb els sindicats i l’oposició, transparents, atenent les necessitats del poble i dels veïns més necessitats i publicades a la pàgina web perquè tothom sàpiga a qui li toca i quan li toca. És molt fàcil pujar les borses a la web municipal i assenyalar qui entra i a qui li toca entrar i deixar de jugar amb la necessitat dels veïns”.
Per contra, denuncien l’ús de borses diferents sense barems clars i amb gent sense baremar, i denuncien que si no s’han baremat a totes les persones, no pot dir-se que el número u és l’u i el dos és el dos. Hi ha altres borses antigues i tancades que no es publiquen, s’usen per vestir la contractació a dit, segons les regidores. Amb aquest mètode, afirmen, es pot contractar a persones que van estar al seu moment en alguna borsa anterior, però ni tan sols se’ls contracta per ordre, “sinó a qui l’alcalde vol. I si no, directament a dit. I els triats renoven contracte alguns fins a 6 vegades. Contractes a dit com descrivim, que han signat tots els membres d’aquest equip de govern: M Carmen Segui, Vicent Rocher , Juanjo Sanchis i el propi Alcalde Enric Llorca Miñana”.
Gomis i Reig afirmen que “com més temps estiga este alcalde gestionant com gestiona més i més greus van a ser les imputacions judicials a les quals ell i el seu equip de govern hauran de respondre i més greus les conseqüències de tanta irresponsabilitat per tots ells”.

Les regidores no adscritesn han demanat la dimissió de l’alcalde, Enric Llorca, “però els seus embolics amb la justícia no són la raó fonamental per la qual li demanem la seva  dimissió. La demanem sobretotperquè mentre l’alcalde va de visita en visita als jutjats i prenent decisions arbitràries sabent la seva injustícia com diu el Fiscal, Vilallonga roman sense projecte ni futur. Vilallonga necessita d’un alcalde que sigai una persona respectada i respectable, que gestione des de l’honradesa i el consens, que sàpiga sumar voluntats, que tingui un projecte i un lideratge clar per al seu poble, que sàpiga presentar projectes i recaptar suports dels veïns, de les institucions, de la societat civil. Que pugai il·lusionar, que sàpiga construir i sumar esforços i voluntats, per construir un futur millor entre tots. I mentre Enric Llorca està en l’Alcaldia sense projecte ni futur, Vilallonga perd el tren de les oportunitats. En l’equador de la legislatura no té cap projecte que oferir als seus veïns. Només embolics, jutjats, portades de premsa i comptes que no quadren”, afirmen.

Articles relacionats