16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

L’Alqueria de la Comtessa preparada per a celebrar les Festes Patronals

Aquest dilluns l’Alqueria de la Comtessa comença a escalfar motors per a celebrar les seues festes patronals en honor a Sant Pere i Sant Pau. Del 20 de juny al 2 de juliol el municipi és plena d’activitats amb un ampli programa.

Estela Ruiz Pellicer és la regina d’aquestes festes que es viuen amb una especial il·lusió, ja que després de dos anys es tornaran a celebrar amb normalitat.

Després d’una setmana cultural organitzada per l’Associació de Jubilats que va tindre lloc del 13 de juny al 18 de juny, els actes continuen el 20 de juny amb la inauguració de l’exposició “Reines de festes” en la que es podrà fer un recorregut per la història de les festes del poble a partir de les 20:00 h al Centre Parroquial.

A continuació tindrem la següent programació:

• Dimarts, 21 de juny, Audició de l’Escola de Música a les 19:30 h a la Casa de la Cultura.

• Dimecres, 22 de juny, acte de graduació dels alumnes del CEIP Sant Pere Apòstol i l’entrega del 14é Premi Literari de Narrativa Curta a les 19:00 h a la Casa de la Cultura.

• Dijous, 23 de juny, teatre a càrrec de l’Associació Bautxos Teatre “Dèbil, és la carn” a les 20:30 h a la Casa de la Cultura.

• Divendres, 24 de juny, a partir de les 21:00 h l’Ajuntament repartirà salmorra, vi i meló per a tot el veïnat. Al mateix temps, els carrers s’ompliran de música a càrrec de les Dolçaines i Tabals de la Colla Corda Curta. I a les 24:00 h seguirà la diversió i la festa amb la discomòbil Montecarlo al parc del camp de futbol.
• Dissabte, 25 de juny, a les 21:00 h cercavila i recollida de les Festeres i Festers del 2022 per la Unió Musical Santa Cecília de l’Alqueria. A les 22:00 h acte de presentació de les festeres i festers del 2022 al parc del camp de futbol. I tot seguit ball amenitzat per l’orquestra Bahía a la Plaça Major.

• Diumenge, 26 de juny, tindrà lloc la festa de les Carmeles amb una missa solemne a les 12:00 h. Tot seguit, una gran mascletà esclatarà i després la banda de música acompanyarà a la gent al carrer Sant Antoni per al vi d’honor. A les 22:00 h hi haurà una solemne processó amb música a càrrec de la banda de l’Alqueria de la Comtessa. I seguidament un extraordinari castell de focs d’artifici s’enlairarà. I la primera setmana de festes acabarà amb un correfoc a càrrec “amics dels Reis Mags i Dimonis d’Aielo de Malferit” a les 23:30 h.

• Dilluns, 27 de juny, concert de la banda juvenil de l’Alqueria de la Comtessa i de la banda juvenil de Beniopa a les 20:00 h a la Plaça Major. I a partir de les 00:00 h macro-discomòbil amb el dj. “Alex Esteban” al parc del camp de futbol.

• Dimarts, 28 de juny, tindrà lloc la festa dels més majors al municipi que començarà amb una missa en sufragi dels difunts del poble a l’església a les 13:00 h. A les 14:00 h hi haurà un dinar de germanor per a totes les persones majors (cal apuntar-se prèviament a l’Ajuntament des del 17 al 21 de juny). I a les 00:00 h actuació de l’orquestra Scream a la Plaça Major.

El 29 de juny arriba el gran dia de celebració en honor als patrons del municipi Sant Pere i Sant Pau, i seguidament els bautxos celebren el dia del Santíssim Crist de l’Empar el 30 de juny, el de la Divina Aurora l’1 de juliol i el de Sant Lluís Gonzaga el 2 de juliol.

“Som un poble fester on la gent ix al carrer per compartir vivències, admirar la tradició i la creativitat que sols nosaltres bautxos, sabem conjugar per fer les millors festes de la comarca” ha afirmat Voro Femenía, alcalde del municipi en el llibre de festes d’aquest any.

Articles relacionats