18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

L’ALQUERIA DE LA COMTESSA  IMPULSA LA RECOLLIDA SELECTIVA PORTA A PORTA 

 

L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa és el primer municipi de la Safor que s’ha integrat a la nova Associació Valenciana de Municipis de Recollida Porta a Porta, una entitat que es constituïa aquest dimarts (17 de maig) a Alzira en una Assemblea General Fundacional.

Aquesta associació s’ha format amb 35 municipis, (22 d’ells a través de les mancomunitats de l’Alt Túria, la Canal de Navarrés i la Ribera Alta). I no es descarta l’ingrés pròxim d’altres municipis que ja han mostrat interés a formar part.

El principal objectiu d’aquesta agrupació és potenciar, entre els municipis valencians, la recollida selectiva porta a porta (PAP) de residus que s’ha mostrat com la més eficaç per a incrementar els nivells de reciclatge. Es fonamenta en el fet que els posseïdors dels residus (ciutadania, comerços, etc.) separen les diverses fraccions dels residus en origen, però en comptes de dipositar-les en uns contenidors que de forma permanent romanen a la via pública, les diverses fraccions són recollides directament en el punt de generació (la porta de l’habitatge o comerç) d’acord amb un calendari preestablit, i sobre les quals s’ha de poder efectuar un mínim control i seguiment.

Els avantatges d’aquest model de recollida són: recuperació de l’espai públic (el qual està més net), no hi ha males olors i no cal un servei de neteja ni manteniment dels contenidors.

“La idea de l’associació és implantar aquest model de recollida als municipis membres i a més vol ser un fòrum d’intercanvi d’experiències per a aconseguir un millor servei de recollida de residus” ha afirmat Voro Femenía, alcalde de l’Alqueria de la Comtessa.

Des de l’associació s’ha creat una pàgina web en la qual es pot trobar més informació sobre aquest tema: http://portaaportacv.manra.org/

Articles relacionats