25.6 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

L’ALQUERIA DE LA COMTESSA CELEBRA SANT ANTONI

 

L’Alqueria de la Comtessa torna a celebrar la tradicional festivitat de Sant Antoni amb un seguit d’actes que començarà aquest pròxim dissabte, 22 de gener, a les 18:00 h amb una cercavila pels carrers del poble a càrrec de la colla local de Dolçaines i Tabals del municipi.

El diumenge, 23 de gener, a les 10:30 h s’inicià la benedicció d’animals i pans a la Plaça Major. Els festers i festeres del 2022 repartiran el pa beneït a la Plaça Major al voltant de la foguera. Seguidament a les 11:00 h se celebrarà la missa a Sant Antoni i després, a les 11:30 h hi haurà una cercavila pels carrers del poble a càrrec de la Unió Musical Santa Cecília de l’Alqueria de la Comtessa.

La festivitat de Sant Antoni és una festa que, any rere any, l’Alqueria de la Comtessa celebra el cap de setmana més proper a la data oficial, dia 17 de gener, festa on es commemora l’onomàstica d’aquest Sant barbut anomenat Sant Antoni del porquet o dels rucs.

Sant Antoni ha estat durant segles el tradicional protector de tots els animals útils per a les feines del camp, la invocació a Sant Antoni està encaminada a obtindre la fertilitat dels animals i dels aliments, i la purificació.

Per a l’alcalde Voro Femenia “sempre és un plaer poder celebrar aquestes tradicionals festes que s’han convertit en un esdeveniment cultural important al nostre poble per a començar l’any”.

Articles relacionats