14.1 C
Gandia
Dimecres, 29 març, 2023

L’Alqueria de la Comtessa aprova el pressupost per al 2023

 

 

 

El Plenari Ordinari del mes de gener va aprovar aquest dilluns 30 de gener el Pressupost General per a l’exercici 2023 que ascendeix a 1.426.469,00 €. Dins de les partides cal destacar l’esforç que ha fet el govern municipal per a augmentar les ajudes als veïns i veïnes del poble. Ajudes com ara el xec bebé amb 5.200 € pressupostats que es traduiran en una ajuda directa de 400 € a cada família que haja tingut un fill/a o haja adoptat o acollit en 2022.

També és destacable la partida per a subvencionar les vacunes recomanades però no cobertes pel sistema de sanitat, amb un pressupost de 2.100 €, augmentant a més del doble que a l’exercici anterior.

Pel que fa als estudiants, l’Ajuntament ha pressupostat diferents partides amb un total de 19.800 € en ajudes tant per a estudis universitaris, alumnes de batxiller i cicles formatius, pràctiques universitàries, alumnes de música o material escolar. Aquest any està previst fer una inversió de 5.000 € per a la compra de tablets per als alumnes i d’aquesta manera es vol ajudar a les famílies amb les despeses en matèria d’educació.

El pressupost municipal per al 2023 contempla també una partida de 50.000 € per a fer el projecte del magatzem municipal, que se sumaran als 405.000 € que posa la Diputació dins del Pla d’Inversions 22-23 i que ajudaran a portar endavant aquesta infraestructura.

També s’han pressupostat 4.490 € per a instal·lar plaques solars al poliesportiu, amb un cost de 25.400 € i que estan dins del Pla Reacciona. Aquestes aportacions que fa l’Ajuntament complementaran a les subvencions de la Diputació, la Generalitat i Fons Europeus per a poder realitzar inversions per millorar les instal·lacions del municipi.

L’Ajuntament de l’Alqueria de la Comtessa ha consignat dues partides per a fomentar l’ocupació en el poble i d´aquesta manera activar l’economia i oferir oportunitats laborals a veïns i veïnes del municipi. D’una banda el programa d’ocupació social té una partida de 10.000 € per a contractar a dones que estiguen a l’atur amb situació de vulnerabilitat. D’altra banda es destinaran 15.000 € per al pla de suport de l’economia local, en la que es contractaran a persones aturades de l’Alqueria alhora que es recuperen espais urbans deteriorats, amb contractacions que tindran una durada d’entre 2 i 6 mesos. “Fem un gran esforç per donar oportunitats laborals i millorar l’ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes, i per això destinem una part important del pressupost per a ajudar a les famílies amb els recursos dels quals disposem”, ha afirmat l’Alcalde Voro Femenía.

Articles relacionats