27.3 C
Gandia
Divendres, 24 març, 2023

L’Alberg Mar i Vent de Piles acull a 86 persones ucraïneses

– L’Ajuntament de Piles realitza una reunió per tractar les necessitats d’escolarització dels 18 xiques i xiquets i 11 joves ucraïnesos.

Dimarts passat, l’Ajuntament de Piles va convocar una reunió per tal de posar en comú tots els recursos disponibles i necessaris per a preparar l’acollida de tot l’alumnat procedent d’Ucraïna que està a l’alberg Mar i Vent, de la nostra platja.

Les directrius en un primer moment especificaven que aquest alumnat no seria matriculat en els nostres centres educatius, ja que l’alberg era una “estada temporal” i totes aquestes persones serien recol·locades i acollides en altres municipis, províncies, etc. No obstant això, i veient la impossibilitat que a curt termini puguen trobar altre lloc, finalment conselleria ha sol·licitat la matriculació de tots els xiquets i xiquetes en edat escolar que estan ara mateix a l’alberg.

Actualment hi ha 86 persones, de les quals 29 estan en edat d’escolarització. 18 d’aquests xiquets i xiquetes aniran a l’escola del nostre poble i 11 joves a l’IES Joan Fuster de Bellreguard.

A la reunió es va parlar que els centres estan preparats per a fer acollida d’alumnat nouvingut, i així ho estan fent amb l’alumnat que s’ha anat incorporant ja, no obstant això, la quantitat que arriba de colp, fa que l’acollida i integració siga més costosa quant a recursos.

Entre les preocupacions que van sorgir, cal destacar, el transport de l’alumnat als centres i la necessitat d’almenys un reforç educatiu per tal poder donar la millor acollida i afavorir sobretot l’aprenentatge en l’idioma. En la mateixa reunió i després d’alguna telefonada se’ns va assegurar que disposaríem d’un autobús per poder portar a tot l’alumnat als seus centres corresponents.

A la reunió van estar presents l’alcalde David Morant, la regidora d’Educació Lola Llopis, Nuria Ferré com a responsable de CearVictoria
Calabuig la treballadora social de Piles. Lorena Fluixa la directora de l’IES acompanyada de Maribel Alemany coordinadora d’igualtat i convivència del centre. I amb representació de la nostra escola van assistir el seu director David Mascarell, l’orientadora Ana Climent i la mestra de Pedagogia terapèutica Alicia Català.

Des que va començar la guerra a Ucraïna, l’Ajuntament de Piles ha estat doblegant esforços per tal d’ajudar i acollir a totes les persones
refugiades.

Articles relacionats