18.6 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

L’AJUNTAMENT DE L’ALQUERIA CREA EL PORTAL DE LA TRANSPARÈNCIA

Les lleis de transparència, tant l’estatal com l’autonòmica, fixen un model de referència per a fer accessible al ciutadà tota la informació de les administracions públiques, i és precisament aquest model, el que ha fet servir l’Alqueria per al disseny d’un portal informatiu específic i independent. D’aquesta manera, tota la informació relacionada amb l’organització municipal, la seua economia, la contractació, l’urbanisme i el medi ambient, els impostos, les ordenances i d’altra naturalesa, podrà trobar-se de manera àgil i senzilla gràcies a les eines que el portal ofereix als seus visitants i usuaris.
Tota la documentació que a poc a poc anirà contenint el lloc, podrà cercar-se per termes o paraules que l’usuari tinga interés en trobar, de manera intuïtiva i molt senzilla, seguint un procediment semblant al que es fa servir quan s’utilitzen les opcions de cerca dels principals navegadors d’internet. Els ciutadans interessats en conéixer els documents de la gestió municipal, poden accedir als mateixos mitjançant la navegació per categories, la qual cosa permet establir potents filtres per ajustar millor la localització de la informació desitjada. A més a més, tots els continguts de la plataforma són accessibles fent ús de les opcions convencionals de menús i submenús.
Amb el tipus de portal creat, l’Alqueria fa una clara aposta per emprar en el desenvolupament tecnològic del seu ajuntament les anomenades eines de codi obert o lliure, la qual cosa presenta evidents avantatges donat que s’eviten la dependència tecnològica amb tercers i el pagament de llicències innecessàries alhora que la decisió presa facilita notablement l’evolució permanent de totes les eines en el futur.

Articles relacionats