L’Ajuntament de Gandia es reaferma en la defensa dels drets humans en el dia de l’orgull LGTBI

Gandia ha celebrat aquest dijous el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb la tradicional hissada de la bandera de l’arc de sant Martí a la façana de l’Ajuntament per part de la vicealcaldessa i regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Lorena Milvaques, acompanyada dels representants dels grups municipals, de col·lectius LGTBI de la ciutat i del Consell dels Joves de Gandia.
Milvaques ha llegit una declaración institucional de la FEMP on es reaferma el compromís dels ajuntaments «amb els drets humans i, en conseqüència, amb la diversitat sexual, així com de la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere, reconeixent els avanços en aquest marc, al mateix temps que reiterem la nostra ferma determinació d’avançar en la superació de les barreres que encara perviuen avui dia». Tammateix, els municipis reivindiquen «la necessitat de dotar a les Entitats Locals de les competències en aquesta matèria així com de suficients mitjans i recursos per a, en col·laboració amb el Govern central i les Comunitats Autònomes, assegurar la implementació adequada de totes les polítiques i iniciatives necessàries per a garantir la igualtat efectiva de les persones en tots els nostres pobles i ciutats». Finalment, s’ha condemnat qualsevol tipus d’agressió, incloent tant la violència física com la verbal, la humiliació i el menyspreu cap a persones LGTBI.
Tot seguit, la vicealcaldessa ha acompanyat també el Consell dels Joves de Gandia en la hissada de la bandera de l’Orgull Lgbti al Casal Jove de l’Alqueria Laborde i ha visitat un conjunt de tres exposicions pels drets humans i de suport a les persones refugiades i on EL CJG exigeix el dret a la llibertat, a la lliure circulació i a les garanties socials. No té nom en el seu conjunt, pero són tres aportacions de la Xarxa Bellreguard Solidari, Institut Valencià de la Joventut i el Consell dels Joves de Gandia.

Et Pot Interessar