24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

L’Ajuntament de Gandia mostra el suport al sector pesquer

 

L’Ajuntament de Gandia ha celebrat hui el plenari ordinari del mes de gener. Un plenari celebrat de manera telemàtica ateses les condicions sanitàries que està produint una proliferació de contagis derivats de la COVID-19.

Durant el plenari s’ha aprovat per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups PSOE, PP i Compromís +Gandia Unida relativa a la defensa del sector pesquer a què també s’ha sumat el regidor no adscrit.

El text insta a les administracions autonòmiques, al govern d’Espanya que modifiquen la nova regulació posada en marxa i que afecten els dies d’activitat dels vaixells, el règim de captures màximes d’algunes espècies. Una altra de les peticions que s’han aprovat implica trobar els consensos per garantir la sostenibilitat i la viabilitat del sector o la posada en marxa de compensacions socioeconòmiques per la posada en marxa de les noves normes.

Finalment, s’expressa l’oposició als nous ajustaments acordats al Consell de Ministres de la Unió Europea a proposta de la Comissió d’Agricultura i Pesca i es demana a l’organisme europeu que la reducció d’hores de treball que fixa per a la flota mediterrània, es traduïsca en un increment del nombre de jornades de feina dels pescadors valencians.

Articles relacionats