16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

L’Ajuntament de Gandia millora l’accessibilitat de les seues webs

· A través d’un menú flotant, les persones amb dificultats cognitives, de mobilitat, audició, visió, etc. poden consultar els continguts de la pàgina d’una manera més fàcil

· Lectura en veu alta del contingut, canvi del contrast de la pantalla, augment de la grandària de la lletra… entre les diferents opcions que permet seleccionar aquesta ferramenta

Les webs municipals (www.gandia.es i www.visitgandia.com) milloren la seua accessibilitat. A través del menú flotant amb icona de color blau amb la silueta blanca d’una persona (part dreta i baixa de la pantalla), les persones amb dificultats cognitives, de mobilitat, d’audició, de visió… poden visualitzar els continguts de la pàgina d’una manera més fàcil i amigable.

Es tracta d’una acció que respon al compromís de fer més accessibles les webs municipals. D’aquesta manera, els usuaris poden escollir entre diferents opcions que els faciliten la seua navegació per la web municipal. Entre altres opcions, les persones sordes o amb discapacitats auditives poden escoltar el contingut a través de la lectura en veu alta que es reproduirà en clicar el botó «leer página».

Per aquelles persones amb dificultats visuals, el menú flotant permet canviar el contrast de colors o augmentar la grandària de la lletra per a una millor visualització. També es pot utilitzar el tabulador per a anar passant per diferents seccions en cas de dificultat per a usar el ratolí. A més, en cas d’algun problema a l’hora d’emprar el menú, s’ha creat una Unitat Responsable d’Accessibilitat que vetlarà pel compliment dels requisits d’accessibilitat dels llocs web i aplicacions per als dispositius mòbils dins del seu àmbit competencial.

Qualsevol ciutadà podrà realitzar comunicacions sobre requisits d’accessibilitat com, per exemple, informar sobre qualsevol possible incompliment per part d’aquest lloc web; transmetre altres dificultats d’accés al contingut; o formular qualsevol altra consulta o suggeriment de millora relativa a l’accessibilitat del lloc web.


El regidor delegat d’Administració,
Nacho Arnau, ha declarat que “fem un pas més per tal d’aconseguir que l’administració siga queda vegada més propera a la ciutadania. Hem d’assolir l’objectiu de tindre un ajuntament per a tots, independentment de la situació personal de cadascú“.

La gestió es podrà executar a través d’un correu electrònic (ajuntament@gandia.org) o del telèfon d’atenció ciutadana 96 295 98 00.

Articles relacionats