L’Ajuntament de Gandia, de blau pel Dia de Conscienciació sobre l’Autisme

L’edifici de l’Ajuntament de Gandia s’ha il·luminat de blau aquest diumenge en fosquejar pel Dia Mundial de Conscienciació sobre Autisme, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.
D’aquesta forma, el Consistori, per iniciativa de la Confederació Autisme Espanya, se suma a la campanya nacional i internacional de sensibilització LIUB (Light It Up Blue; Il·lumina-ho de blau, en valencià) que consisteix a il·luminar la major quantitat d’edificis del món en suport a les persones que pateixen aquesta afecció i les seues famílies.
Els Trastorns d’Espectre Autista (TEA), són un conjunt d’afeccions que influeixen en el desenvolupament neurològic i al funcionament cerebral, donant lloc a dificultats en la comunicació i en la interacció social, així com en la flexibilitat de pensament i de la conducta.
A Espanya, encara que «no existeix un cens oficial ni estudis específics», se sap que l’autisme afecta a 1 de cada 100 xiquets i xiquetes, per la qual cosa al país serien més de 450.000 persones afectades.

Et Pot Interessar