22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

L’Ajuntament de Gandia complementa amb 100.000 € les ajudes a l’oci nocturn del Pla Resistir

• La Junta de Govern Local aprova una segona edició de les Subvencions directes per al foment de l’activitat comercial de Gandia. Unes ajudes, ampliables, que podrien beneficiar a 42 empreses, a una mitjana de 2.700 € cadascuna. Paral·lelament, el sector pot optar a 28.500 €, en el cas de les discoteques, i 7.000 €, els pubs, per part de la Generalitat.

• També s’aproven 78 sol·licituds més de la segona tanda d’ajudes Parèntesi Gandia del Pla Resistir, que es completarà amb altres 9 la pròxima setmana. En total, s’hauran concedit 405 ajudes directes, que han suposat 886.000 €. A més, amb el romanent de 300.000 €, de les dues edicions, es podria aprovar una tercera durant les dues pròximes setmanes. La primera edició va atorgar 1.443.000 € entre els mesos de febrer i març.

• D’altra banda, la Junta de Govern Local va donar compte ahir dilluns de l’asignació a Gandia de 673.567,44 €, del Fons de Cooperació Municipal de la Diputació de València.

La reactivació econòmica i el suport al teixit econòmic i productiu locals centren les línies prioritàries de treball i presa de decisions del Govern Local. Així, si la setmana passada Josep Alandete, vicealcalde de la ciutat i José Manuel Prieto, coportaveu del govern municipal, informaven després de la Junta de Govern Local que la segona edició de les ajudes Parèntesi Gandia tenien 327 beneficiaris, que rebien 716.000 euros, ahir dilluns es van aprovar 78 més, que suposen 169.000 euros d’ajuda per a les 3 línies d’aquesta segona fase: autònoms i xicotetes empreses fins a un màxim de 10 treballadors del comerç i serveis en règim de comunitat de béns, vinculats a les festes tradicionals, com ara les Falles o la Setmana Santa, celebracions i cerimònies…

“Podem estar satisfets, de les dos tandes Parèntesi, perquè hem estat capaços d’injectar almenys la cobertura econòmica del parèntesi de la seua activitat… També gràcies a la iniciativa dels Xecs Consum Gandia de les últimes setmanes mobilitzant un mínim d’un milió d’euros per a estimular el comerç”. Prieto ha recordat que s’ha repartit en total en aquesta segona tanda de les ajudes Parèntesi Gandia 405 ajudes directes, que han suposat 886.000 €. Amb estímul i rapidesa, “ja que estem en condicions d’una tercera fase, amb aquest romanent de 300.000 €, que podríem aprovar durant les dues pròximes setmanes. El que calia fer en el moment en què calia fer-ho, sent l’Ajuntament que més ràpid ha gestionat i resolt les ajudes. Hem reduït el període de pagament en dos dies des de l’aprovació”.

Cal recordar, que la primera tanda d’ajudes Parèntesi Gandia, entre febrer i març, va atorgar 1.443.000 € d’injecció econòmica. “La pandèmia ens ha posat a prova i també a l’administració més pròxima a la ciutadania, l’Ajuntament, en dues vies; donar cobertura als més necessitats a escala personal, des de Benestar Social, però també amb aquestes ajudes als sectors econòmics que més estan patint, sobretot autònoms i microempreses amb les ajudes Parèntesi. Però també en aquesta Junta de Govern Local hem aprovat la segona convocatòria de les subvencions directes per al foment de l’activitat comercial, destinades a les empreses d’oci nocturn”.

El vicealcalde ha anunciat un pressupost de 100.000 €, ampliables. Al voltant de 42 empreses podrien ser beneficiàries, a una mitjana de 2.700 euros cadascuna, i tindran l’obligació de romandre obertes fins a finals d’any. Unes ajudes que venen a complementar les que estan en marxa en aquests moments per al sector des del Pla Resistir de la Generalitat de 28.500 €, en el cas de les discoteques, i 7.000 €, els pubs.

D’altra banda, també la Junta de Govern Local va donar compte de l’assignació a Gandia de 673.567,44 €, del Fons de Cooperació de la Diputació de València.

Articles relacionats