18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

La Plaça Major de Gandia acull la lectura del manifest pel Dia Internacional de la Memòria Trans

 

El 20 de novembre se celebra el Dia Internacional de la Memòria trans. Per aquesta raó, des de la plaça Major de Gandia, l’Ajuntament s’ha sumat a aquesta data partir de la lectura d’un manifest. L’encarregada de llegir-lo ha sigut Maria Rico, representant de l’associació DretAser, i durant la seua enunciació ha reivindicat la necessitat d’establir una llei estatal que defense els drets d’aquesta part del col·lectiu LGTBI+.

Tal com també ha destacat, el dia de la Memòria trans tracta de recordar l’existència d’aquestes persones que la societat tendeix a oblidar i marginar. Durant els últims anys ha sigut la sigla de LGTBI+ que menys dret han aconseguit. Aquesta situació, segons ha manifestat, ha de canviar perquè són persones que sempre han existit i que han de tindre els mateixos drets que la resta. Una vegada finalitzada la lectura s’ha procedit a col·locar el cartell per al Dia Internacional de la Memòria Trans a un dels balcons del consistori.

L’acte ha comptat amb la presència del vicealcalde, Josep Alandete, la regidora de Diversitat, Juana Navarro i altres membres corporatius, així com representats del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS).

Articles relacionats