18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

Jose Manuel Prieto: “acabem amb un altre dels ‘pufos’ heretats del govern del PP”

– L’Ajuntament podrà reparar els desperfectes d’obra de l’edifici de la Policia Local després d’arribar a un acord amb la constructora

• La Junta de Govern local ha ratificat l’acord transaccional amb Dragados S.A per a la liquidació del contracte d’obres i el modificat posterior (sense contracte) realitzades fa dues legislatures. Haurà de compensar la mercantil amb 217.000 €.

• D’aquesta manera, es tanca la via judicial i l’Ajuntament podrà reparar els desperfectes de construcció valorats en 27.300 €, dins de la garantia d’obra.

• El Govern local també tracta de desbloquejar la urbanització Marenys 2 requerint a les empreses contractistes que aclarisquen la seua situació financera que els ha impedit iniciar les obres compromeses.

Com cada dilluns, aquest matí han comparegut davant els mitjans de comunicació els coportaveus del Govern, el vicealcalde, Josep Alandete i el Tinent d’Alcaldessa, José Manuel Prieto, per tal d’informar dels assumptes més rellevants tractats a la Junta de Govern Local.

Així, el principal punt ha sigut el desbloqueig, per fi, d’un llarg litigi judicial entre l’Ajuntament de Gandia i l’empresa que va realitzar les obres de construcció i el modificat posterior (sense contracte) del nou edifici de la Policia Local fa dues legislatures. La Junta de Govern Local ha ratificat l’acord transaccional entre el consistori i Dragados S.A. per a la liquidació final del contracte. L’Ajuntament haurà de pagar a la mercantil 244.171, 87 € (obres complementàries realitzades, interessos de demora i per sobrecostos de manteniment d’avals). No obstant això, se’n descompten 27.227,06 € per a la mena de desperfectes detectats dins el període de garantia. Així, la quantitat final que rebrà l’empresa serà de 216.944,80 €.

Antecedents

La mercantil Dragados S.A. va resultar l’adjudicatària de l’obra de reforma i adaptació de l’antic edifici de la Citroën per a convertir-lo en reté de la Policia Local. L’obra va finalitzar el 21 d’abril de 2015. A més, la mercantil va realitzar un modificat d’obres en març de 2015, per valor de 181.331, 73 € més IVA. El nou govern local es va negar a satisfer aquest modificat perquè no constava en cap contracte. És per aquesta raó, que l’empresa contractista va interposar dos recursos contenciosos administratius en considerar que l’obra estava realitzada i tenia uns drets adquirits.

Paral·lelament, l’Ajuntament va detectar defectes d’obra dins el període de garantia (filtracions d’aigua, problemes d’acabat, cel·les fabricades amb pladur, que van permetre fins i tot la fugida d’un detingut…). Uns desperfectes que no es podien reclamar fins que no se solucionaren els litigis oberts.

AO 0976 copiaAcabem amb un altre dels ‘pufos’ heretats del govern del PP. Una obres que no comptaven amb contracte, ni això van ser capaços de fer. Ara, per fi, donem curs de normalitat a un expedient complex. Només resta que el jutjat homologue l’acord i ja es podrà procedir a reparar els desperfectes que ens permetran tindre unes instal·lacions policials en òptimes condicions”, ha explicat Prieto.

Desbloquejar Marenys de Rafalcaid 2

Per la seua banda, Alandete ha assegurat que el govern local vol desbloquejar la urbanització del sector Marenys de Rafalcaid 2, les obres de la qual encara no s’han iniciat. En aquest sentit, la Junta de Govern Local ha ratificat “requerir a les empreses contractistes, entre les quals es troba Construcciones Avilés S.A, perquè aclarisquen la seua situació financera que els ha impedit iniciar les obres i així poder decidir i actuar en conseqüència”.

Articles relacionats