18 C
Gandia
Dilluns, 3 octubre, 2022

L’admissió escolar afavorirà encara més l’agrupament familiar

 

– Educació proposa afavorir encara més l’agrupament familiar en l’admissió escolar del pròxim curs

– En l’admissió inicial d’Infantil i Primària, si un alumne aconsegueix plaça, la resta de germans sol·licitants de diferents edats obtindran els 15 punts per germà matriculat en el centre

– Les famílies monoparentals que també són família nombrosa acumularan les puntuacions d’ambdues condicions

La Conselleria d’Educació proposarà en les diferents meses amb els agents de la comunitat educativa de dijous i divendres d’aquesta setmana la modificació del decret i l’ordre d’admissió de l’alumnat en els centres educatius sostinguts amb fons públics per al pròxim curs 2020-2023, amb la finalitat d’afavorir l’agrupament familiar i la conciliació familiar i laboral. Així, en aquells casos en què es faça per primera vegada la sol·licitud d’admissió o en casos de canvi d’escola motivat per canvi de localitat de residència, es facilitarà que puguen matricular-se en un mateix centre d’Infantil i Primària tots els germans i germanes independentment que amb anterioritat al procés d’admissió no tingueren germans o germanes ja matriculats.

Això vol dir que en els supòsits d’admissió inicial, quan una família obtinga plaça per a un dels seus fills i filles, es concediran els 15 punts per germà o germana matriculat en el centre a la resta dels germans o germanes sol·licitants. Igualment tindrà la consideració de germà o germana l’alumnat en situació d’acolliment familiar o en guarda amb finalitats d’adopció.

Aquesta mesura suposa fer un pas més en el reagrupament familiar després que en l’admissió escolar de l’actual curs 2021-2022 s’haja assegurat als germans bessons plaça en el mateix centre.

Més suport a les famílies monoparentals

Una altra de les novetats que es proposa introduir en l’admissió escolar del pròxim curs és un major suport a les famílies monoparentals. Així, els punts per la condició de família monoparental, 3 si és de caràcter general o 5 si és especial, es podran sumar als de família nombrosa, que també en són 3 o 5 depenent si és general o especial, si la família monoparental té també la condició de família nombrosa.

Articles relacionats