19.7 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

L’ACV Tirant lo Blanc i Plataforma per la Llengua llancen la segona edició de la campanya #NormalitzaLaPlatja

 

– Les entitats promouen a l’estiu una reedició de la campanya “Normalitza la platja”, per a conscienciar sobre l’ús general del valencià en la retolació de les poblacions de la costa valenciana

L’Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc i Plataforma per la Llengua País Valencià promouen aquest estiu del 2021 la campanya “Normalitza la platja”, per a conscienciar sobre l’ús del valencià com a llengua oficial en les retolacions de les poblacions de la costa mediterrània. Es tracta de la segona edició de la campanya, després de la bona acollida de l’estiu del 2020.

Tota la ciutadania pot participar en la campanya, fent una foto del cartell o senyal que no estiga en valencià o bé no s’adeqüe a la normativa i pujant-la al web https://bonsenyal.com i a les xarxes socials amb l’etiqueta #NormalitzaLaPlatja. Tant l’associació cívica Tirant lo Blanc com Plataforma per la Llengua País Valencià cursaran les reclamacions davant les administracions competents i l’Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana.

Les entitats volen promoure l’ús normal del valencià a tot el territori i que es respecte la legislació valenciana per a les senyalitzacions.

L’ús normal i oficial del valencià està reconegut en la legislació i tots els ens públics han de fomentar l’ús de la llengua pròpia en totes les activitats. Però en la retolació de les platges i de les zones turístiques de la costa, pensant només en un tipus de visitant, de vegades no es té en compte l’ús de la llengua pròpia.

L’ús del valencià en la retolació és el criteri més coherent amb el principi constitucional de l’oficialitat d’una llengua d’un territori. La retolació turística, sempre ha d’estar en valencià com a llengua oficial i d’ús públic, en situació d’igualtat amb les altres llengües utilitzades.

Podeu consultar la normativa vigent sobre senyalització i retolació en https://www.tirant.org/normativa-sobre-senyalitzacio-i-retolacio/

Articles relacionats