10.3 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

Labora posa en marxa una convocatòria per a contractar 1.600 menors de 30 anys en entitats locals

– Avalem Joves Plus, dotat amb 30 milions d’euros, ofereix als ajuntaments la possibilitat de contractar durant 12 mesos a persones menors de 30 anys inscrites en Labora com a demandants d’ocupació

– La convocatòria compta amb el finançament de la Unió Europea, a través del Programa Operatiu de la Comunitat Valenciana-FSE i dels fons extraordinaris React-UE

Les entitats locals ja poden sol·licitar les ajudes de la convocatòria Empuju 2021 que s’ha publicat en la pàgina web de Labora.

Aquest programa ofereix la possibilitat als ajuntaments d’accedir a una subvenció amb la qual contractar persones menors de 30 anys per un període de 12 mesos.

La convocatòria d’enguany ascendeix a 30 milions d’euros i amb ella es preveu que 1.600 joves puguen accedir a aquests contractes que permetran a les entitats locals comptar amb mitjans humans addicionals amb la finalitat de realitzar actuacions específiques en l’àmbit de les seues competències.

El termini per a sol·licitar aquestes subvencions és de 10 dies hàbils a partir de l’endemà a la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Labora posa en marxa una nova edició d’aquesta actuació, que ja compta amb diverses convocatòries en els últims anys. De fet, des de l’any 2014 ja són més de 12.000 les persones joves que han pogut accedir a aquestes contractacions.

Un de cada tres joves aconsegueix trobar ocupació

Les dades recollides per Labora referent a això parlen dels bons resultats que aconsegueix aquesta actuació, ja que al cap de sis mesos de finalitzar la seua participació en el programa el 34% d’aquestes persones joves ha trobat treball, la qual cosa la converteix en una eficaç eina amb la qual lluitar contra l’elevada taxa de desocupació juvenil que, a causa de la pandèmia COVID-19, s’ha vist encara més accentuada.

Per això, des de Labora i la Unió Europea es treballa perquè la dotació de la present convocatòria es puga veure incrementada pròximament en 19 milions, superant en total els 49 milions d’euros, que permetrien aconseguir 2.500 contractacions.

Aquesta convocatòria d’ocupació juvenil en entitats locals s’inscriu dins del programa d’Ajuda a la Recuperació per a la Cohesió i els Territoris d’Europa (React-UE), dotat amb 55.000 milions d’euros de fons addicionals llocs a la disposició del Fons Social Europeu (FSE), dels quals 10.000 milions corresponen a Espanya i que han sigut repartits entre les diferents administracions per a la seua execució a través dels programes operatius estatals i autonòmics.

El Programa Operatiu del Fons Social Europeu de la Comunitat Valenciana inclou un nou eix prioritari denominat React-UE amb un únic objectiu: afavorir la reparació de la crisi en el context de la pandèmia de Covid-19 i les seues conseqüències socials, i preparar una recuperació verda, digital i resilient de l’economia. Sota aquesta prioritat es concreten les accions que busquen donar suport a l’accés al mercat de treball, la creació de llocs de treball i l’ocupació de qualitat.

Articles relacionats