26.3 C
Gandia
Dimecres, 17 agost, 2022

Labora continuarà impulsant mesures de recuperació econòmica i laboral

 

– Nomdedéu destaca les dades d’afiliació a la Seguretat Social que reflecteixen un increment en el conjunt de la Comunitat de 11.472 persones (+0,61%).

– Labora posarà en marxa un nou programa d’ajudes per a la contractació de joves aquest estiu

 

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat del mes d’abril en la Comunitat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social, de les quals es desprén que el nombre de persones inscrites a l’atur s’ha incrementat lleugerament (389 persones (+0,09%)) durant aquest últim mes en la Comunitat Valenciana.

Nomdedéu ha informat que “les xifres són bastant planes”. “El més destacable és l’increment de quasi un 2% de persones inscrites a l’atur sense ocupació anterior, la qual cosa indica que la gent va animant-se a incorporar-se al mercat laboral”, ha destacat.

En aquest sentit, el director de Labora ha avançat que des de la Conselleria d’Economia es continuaran impulsant mesures de recuperació econòmica i laboral. Així, ha recordat la contractació de 1.100 persones desocupades per a la conservació de muntanyes o les 1.500 que treballaran als ajuntaments.

Així mateix, el responsable d’Ocupació ha avançat que, en breu, es posarà en marxa la contractació de joves per a treballar com a auxiliars d’informació COVID-19 a les platges durant aquest estiu.

El responsable d’Ocupació ha assenyalat que, territorialment, cal destacar el creixement de l’atur a Castelló (+1,41%), alimentat per una forta pujada de persones inscrites a l’atur en el sector agrícola (+4,86%), mentre que València (+0,39%) i Alacant (-0,57%) registren xifres més positives.

En aquest sentit, el director de Labora ha contraposat les dades d’afiliació a la Seguretat Social, és a dir la creació real de llocs de treball, que s’ha incrementat en el conjunt de la Comunitat en 11.472 persones (+0,61%).

Finalment, el responsable d’Ocupació ha afegit que la situació del mercat laboral i les expectatives econòmiques “van millorant i albiren ja un retorn a una situació d’una certa normalitat”.

 

Articles relacionats