13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

La XIII edició del festival Cortoons es celebra del 27 al 30 d’abril a Gandia

El regidor delegat de Cultura de l’Ajuntament de Gandia, Joan Muñoz; Alessandro d’Urso, director del Festival Cortoons, i Miquel Vidal, responsable d’imatge del certamen, han presentat aquest dimarts la XIII edició del Festival Internacional de Curtmetratges d’animació Cortoons, que se celebrarà aGandia del 27 al 30 d’abril. Una edició que enguany també compta amb el Campus de Gandia com a coorganitzador a més CulturArts de la Generalitat Valenciana.

Joan Muñoz ha recordat que després de les primeres 11 edicions celebrades a Roma, el Festival es va traslladar a Gandia. “L’any passat vam realitzar una mostra recopilatoria dels treballs més destacats i representatius i aquest any l’edició ja serà competitiva. Estem molt contents de la quantitat de gent que ha volgut participar. També tindrem dos masterclass a càrrec de Randy Bishop i Pablo Llorens, a més de tallers o una novetat que anirà a càrrec del pianista Arcadi Valiente que, sense conéixer el curtmetratge que es projectarà, haurà d’improvisar la música per a les imatges“.

Alessandro d’Urso afirma que “hem treballat molt en l’àmbit mundial per buscar els millors curtmetratges. En passades edicions hem arribat a tindre 500 inscripcions però en la present edició hem rebut 1.120 curtmetratges de 81 països diferents, entre els quals es troben els Estats Units, l’Iran, Montenegro, Israel, Sud-àfrica o Ghana a més de 78 curtmetratges d’Espanya entre els quals destaquen el guanyador del Goya d’aquest any i el passat“.

Pel que fa a les seccions, d’Urso explica que hi haurà curtmetratges d’1 a 4 minuts, de 4 a 20 minuts, curtmetratges realitzats per autors espanyols i els curtmetratges de les escoles de Belles Arts.

Com a novetat, aquest any durant els tres dies del Cortoons, al Teatre Serrano acollirà una mostra de realitat virtual. Paral·lelament, el concurs oficial es desenvoluparà durant els tres dies en horari de 21.00 fins a mitjanit. Fora de concurs es projectaran tres llargmetratges: Psiconautas, Benvinguts a Bellville a més de Yellow Submarine, la pel·lícula d’animació dels Beatles.

Pel que fa al jurat, estarà format pel regidor de Cultura, Joan Muñoz; el director de la programació de la Filmoteca de València, Jose Antonio Hurtado; Diego Cabarcos, director del festival Cartón de Buenos Aires i Fabrizio Ferrari, director del Roma Independent Film Festival.

La programació es desenvoluparà el divendres al matí a l’Aula Magna de la UPV de Gandia on tindran lloc la Masterclass de Randy Bishop o els seminaris de Barreira, Prime frame, la presentació del Màster de la UPV o l’espai LGTBI.

Els preus per assistir a les activitats varien des del bitllet diari de 3 €, l’abonament de tot el Festival de 7,5 €.

Per la seua banda, Miquel Vidal, ha explicat que “la família de Cortoons creix de la mateixa manera que la programació del Festival. La imatge d’aquesta edició continua amb el mateix fil conductor, la fauna. Esperem continuar molts anys i que el festival seguisca creixent en la nostra ciutat”

Articles relacionats