La Valldigna reclama més esforços institucionals en la promoció turística

La Mancomunitat de la Valldigna centrarà la seua oferta turística per a 2019 a posar en valor els «imponents» recursos naturals de les localitats de Tavernes, Barx, Simat i Benifairó, totes «des del foc prehistòric fins al gel medieval».
El president de la mancomunitat, Vicent Ribera, ha presentat aquest dimecres en el Cub de les Comarques de la Diputació una oferta en la qual destaca el Monestir de Simat com a «vaixell almirall d’una vall molt digna; ‘vall digna’, com va assenyalar el propi rei Jaime I», ha il·lustrat.
Es tracta d’un espai envoltat de muntanyes en forma de ferradura oberta a la mar en Tavernes, on en la Cova del Bolomor van eixir a la llum restes de focs i habitació humana prehistòrics «dels més antics d’Europa».
El ‘territori Valldigna’ també compta amb la nevera de Barx, construïda en època medieval pels monjos cistercencs per al comerç del gel, la mesquita de la Xara propera al monestir de Simat o el castell mossàrab de Marinyen en Benifairó, conegut també com el de la Reina Mora, entre altres «tresors» naturals i patrimonials.
«Des del foc prehistòric fins al gel medieval, a la Valldigna li sobren raons per a atraure la visita de viatgers a la recerca de les petjades més èpiques de la nostra civilització, al més pur estil de la celebèrrima història novelada per George R. R. Martin», ha destacat el titular de la mancomunitat.
Ribera ha aprofitat la presentació per a posar sobre la taula la necessitat de «nous esforços institucionals per a recuperar alguns espais més degradats, com el castell de Benifairó, que ens lliguen a la història del nostre territori i ens connecten amb l’exemple de convivència i mestissatge cultural que va aconseguir cotes elevadíssimes en la Valldigna».
Com a responsable de Turisme de la Diputació, Pilar Moncho, ha felicitat als representants de la Mancomunitat per la seua «tenacitat» per a promocionar el territori valencià: «La Valldigna és una fantàstica destinació per a visitar perquè té de tot, sendes, platges, sol, patrimoni, gastronomia excel·lent i, sobretot, bona companyia en cadascun dels vostres pobles».
En la presentació també han participat els alcaldes de Benifairó, Josep Antoni Alberola, i Simat, Victor Mansanet, a més del regidor de Barx Virgili Montagut, i el director del Patronatde Turisme de València, Evarist Caselles.

Et Pot Interessar