14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

La Universitat de València assessorarà a Caixa Ontinyent en matèria de responsabilitat social

Caixa Ontinyent i la Universitat de València han signat un conveni pel qual la Universitat assessorarà l’entitat en l’adaptació de les seues polítiques de responsabilitat social a les noves exigències que es deriven d’una societat més exigent, d’una tecnologia més accessible i d’una normativa que comença a considerar rellevant l’impacte de l’activitat de les empreses.
L’acte de signatura ha tingut lloc este dimarts en l’Edifici Rectorat de la Universitat de València, entre la Rectora, María Vicenta Mestre, i el president de Caixa Ontinyent, Antonio Carbonell. 
La iniciativa sorgeix per la vertiginosa evolució de la societat i del sector financer, especialment amb la incorporació de noves tecnologies, la qual cosa comporta la necessitat que les entitats revisen i adapten les seues actuacions. Cal ressenyar, a més, que l’Administració Pública, tant a nivell europeu com estatal i autonòmic, ja ha pres consciència, a través de diverses disposicions legals, de la necessitat que totes les empreses assumisquen, més com a obligació que com a bona pràctica, determinats comportaments que previnguen l’impacte global de la seua activitat.
En este sentit, Caixa Ontinyent és una caixa d’estalvis i, com a tal, la seua finalitat bàsica és contribuir al desenvolupament econòmic i social del seu àmbit d’actuació. Per això, a més d’una activitat financera i d’una obra social dirigida específicament al seu territori, sempre ha tingut en compte l’impacte que la seua activitat puga generar tant en els seus grups d’interés (clients, personal, proveïdors, col·lectius i institucions) com en la societat en general i en el medi ambient.
Per part de la Universitat, el projecte serà desenvolupat pel professor Antonio Seguí, investigador i especialista en responsabilitat social de les entitats de crèdit, doctor en Ciències Econòmiques, llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València.

Articles relacionats