23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

La Travessia al Port i la Volta a l’Escullera Nord se celebraran el pròxim 15 d’agost


· La XIX Volta a l’Escullera Nord i la LXVIII Travessia al Port de Gandia tindran inici a les 9 i 11:30 h, respectivament. Entre ambdues proves sumaran vora 300 participants

· El període d’inscripció finalitzarà el dissabte 13 d’agost a les 23:59 h. El cost és de 20 € a la web de Crono4sports: https://www.crono4sports.es/inscripciones/308

La platja de Gandia acollirà la LXVIII Travessia al Port i la Volta a l’Escullera de Gandia el dilluns 15 d’agost. Així ho han presentat a roda de premsa la regidora d’Esport, Lydia Morant; Pilar Martí, presidenta del club de Natació i Esports Gandia (NiE), i José Metola, secretari del club.

Un esdeveniment organitzat pel NiE, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia a través del Servei d’Esports, la Junta de Districte del Grau, l’autoritat Portuària, el Reial Club Nàutic de Gandia i la Capitania Marítima.

Hi haurà vora 300 inscrits de tot l’àmbit nacional, com Madrid, Catalunya, Múrcia, País Basc…; però també hi haurà representació de països com Uruguai, Alemanya o França. “Aquest fet suposa que serà una competició amb representació internacional”, ha destacat Morant. A més, l’edil ha afegit que “hi haurà una participació femenina superior al 30%, és una bona notícia per l’esport femení”.

Pel que respecta a la LXVIII Travessia al Port de Gandia memorial Damià Català, la prova començarà a les 11:30 h i tindrà una distància aproximada de 850 metres. S’entregaran medalles als tres primers de les 17 categories, premis als nadadors i nadadores més joves i veteranes i als millors classificats locals. A banda, s’entregarà el premi ‘Damià Català’ als guanyadors absoluts masculí i femení. L’eixida i arribada serà al Varadero Beach Club.

La XIX Volta a l’Escullera nord de Gandia memorial José Mª Ángel ‘Pitet’ s’iniciarà a les 9 hores. Tot aquell que no haja finalitzat els aproximadament 2.600 m de la prova en hora i mitja serà tret de l’aigua per a poder començar la travessia. En aquest cas, hi haurà medalles per als tres primers de les 13 categories, premis per als millors classificats locals i el premi ‘José Mª Ángel Pitet’ als guanyadors absoluts, masculí i femení de la Volta. L’eixida serà des de la zona de costa més propera al restaurant Ripoll i l’arribada serà al Varadero Beach Club.

El de la Volta “és un recorregut que vam canviar la temporada passada a causa de la pandèmia, però ens va agradar i s’ha mantingut”, ha assenyalat Martí. La presidenta també ha volgut agrair als col·laboradors i patrocinadors per tot el suport que donen a la competició.

La inscripció per internet romandrà oberta fins al dissabte 13 d’agost a les 23:59 h o fins a complir la xifra límit de 600 participants. El cost és de 20 €, una xifra que augmentarà a 25 € per a aquells que realitzen la inscripció el mateix dia de la prova de manera presencial.

Hem fet tot un esforç per desdoblar les categories per cinc anys i no per 10 com teníem abans“, ha anunciat Metola. “Volem que siga tota una festa. Esperem que tot el món puga gaudir de la prova i de l’espai on va a celebrar-se“, ha conclòs el secretari.

Articles relacionats