24.2 C
Gandia
Dimecres, 31 maig, 2023

La targeta SUMA per a viatjar en Metrovalencia, Metrobus, EMT i Renfe-Rodalia entra en funcionament

– El conseller d’Obres Públiques destaca que, a partir d’aquest dilluns, el transport públic de l’àrea metropolitana és “més senzill, barat i sostenible”

– Arcadi España anuncia que aquestes mesures s’estendran a l’àrea d’Alacant i Castelló i s’està estudiant incloure a altres municipis que no formen part encara de l’àrea metropolitana de València

La targeta SUMA, que integra per primera vegada en una sola targeta i amb el mateix preu, el transport públic de l’àrea metropolitana de València de MetrovalenciaMetrobusEMT i Renfe-Rodalia, ha entrat hui en funcionament i ja es pot adquirir i usar amb total normalitat, ha informat el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Com ha afirmat el conseller, “a partir de hui, el transport públic és més senzill, barat i sostenible”. Així mateix, ha afegit que aquestes mesures s’estendran a altres punts de la Comunitat, com en l’àrea d’Alacant “on també es donarà un impuls a la integració i simplificació de tarifes, el mateix es farà a Castelló i s’està estudiant integrar a altres municipis que no estan en l’àrea metropolitana però que molts dels seus veïns i veïnes es traslladen diàriament a València”.

Per a facilitar que els usuaris i les usuàries es familiaritzen amb aquesta nova targeta, els prop de 30 auxiliars COVID d’FGV, més personal addicional de l’Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV), estan en les estacions més concorregudes de Metrovalencia, informant sobre el seu ús i resolent qualsevol dubte. Igualment, en la web de l’ATMV, es pot consultar tota la informació sobre aquests títols.

SUMA 10, amb transbord gratuït durant 90 minuts en una zona i 110 en dues, es pot adquirir en tots els punts de venda habituals on es compren els títols propis dels operadors (quioscos, estancs, màquines automàtiques de Metrovalencia i Renfe). A més, els nous títols SUMA es podran carregar en les antigues targetes Mòbils.

Noves tarifes amb Renfe i més econòmiques

Les noves tarifes que inclouen a Renfe són SUMA 10, de 8 euros per a una zona, enfront dels anteriors 9 euros i 15,50 euros; 12 euros per a dues zones que substitueix als de 20,90 euros i 26,90 euros d’abans, i 20 euros per a l’Aeroport enfront dels 26,90 euros que costava. SUMA mensual costa 35 euros una zona, 53 euros dues zones el mateix que l’aeroport. Els preus d’aquest abonament mensual oscil·laven entre els 45 euros i els 79,10 euros.

Des d’aquest dilluns desapareixen les quatre zones rígides actuals dels principals operadors de transport i són substituïdes per dues zones flexibles, i s’introdueix una nova àrea de solapament. Amb la nova zonificació, la Zona A abasta la ciutat de València; l’àrea de solapament A-B (només es paga el preu d’una zona) tota l’Horta: i la Zona B als municipis del Camp de Túria, el Camp de Morvedre i de la Ribera pertanyents a l’Àrea Metropolitana de València.

Articles relacionats