18.5 C
Gandia
Diumenge, 28 maig, 2023

La tardor ve carregada d’activitats culturals als espais patrimonials de Ròtova

– Ròtova programa una tardor amb activitats culturals molt diverses.

La programació s’inicia aquest dissabte, 5 de novembre, a les 12 h a la Vil·la Romana de la Sort tindrà lloc el taller ”La cultura de la vinya al món romà: el raïm, la pansa i el vi”. Una antiga habitant de la vil·la tornarà al present per tal d’explicar als assistents quines tasques implicaven el conreu de la vinya i quins productes derivaven del raïm.

Al dissabte, 12 de novembre, a les 11 h, al Centre d’Interpretació de la Pansa, tindrà lloc la projecció de l’audiovisual ”Gent de Carro: Memòria d’un passat entre cavalls”, un document videogràfic, en el qual cinc homes parlaran dels oficis antics que giraven al voltant del món del cavall valencià. Aquest documental vol rescatar de l’oblit els oficis, el vocabulari propi i les històries que la memòria oral valenciana està perdent.

Durant els dissabtes 19 de novembre i 3 de desembre, a les 12 h a la Vil·la Romana de la Sort, tindran lloc els tallers ”A la taula amb els romans” i ”La cuina dels romans”, respectivament.

“Lucil·la, una antiga habitant de la vil·la romana, tornarà de nou al present per tal d’explicar als assistents quins eren els seus costums culinaris, quins àpats preparaven; amb quins ingredients i en quins moments del dia. Com a suport, s’hi farà ús de rèpliques de vaixella romana i aliments parats a taula. En finalitzar, s’hi repartirà un xicotet obsequi en forma de full amb algunes receptes romanes que podem elaborar a casa els més menuts”.

Finalment, dissabte 26 de novembre, a les 12 h, tindrà lloc el recital poètic ”Poemes de Penyamar’, de Maria Ibars. El lloc on es realitzarà l’activitat està encara per determinar.

Les places per a totes les activitats són limitades, per això, és necessari fer la inscripció en el següent telèfon: 678 62 15 92.

Articles relacionats